U srijedu, 15. studenog, Kovari su otišli na odigravanje zaostalog 6.kola 2.HRL Zapad. Ovaj put Riječani su bili bolji u oba smjera te su  porazili Rudare sa rezultatom 33-27.

Unatoč izazovima koje trenutno prolazi seniorska ekipa Kovara, sportski duh i odlučnost su ostali neizmijenjeni. Nedostatak ključnih prvotimaca poput Ratkajca, Jelušića, Lukšića, Tomičića i Dundare ostavio je veliku prazninu na terenu protiv Zameta 2. Ovi igrači su neosporno kotačići koji pokreću ovu ekipu, a njihova odsutnost jasno je vidljiva u  susretu u Rijeci. Zdravstveni problemi koji pogađaju Kovare nisu nimalo bezazleni. Ramena, leđa, koljena – popis ozljeda je dug.

Na utakmicu protiv Zameta2, Kovari su krenuli s dvanaest igrača i dva golmana, ali nedostatak iskusnih igrača bio je evidentan. Utakmica je bila prilika za mlade talente da pokažu svoju spremnost da preuzmu odgovornost u ključnim trenucima. Neki su i iskoristili, Franković na golu, već postao konstantan, mladi Smolica sa 11 golova dokazao da se može računati na njega i u seniorskoj ekipi.

Zaslužena pobjeda domaćina. Kao sto je u najavi bilo rečeno, bez obrane nemamo šta tražiti kod Zameta, tako je i bilo. Obrana nam je bila jako losa sto su domaćini kažnjavali bez puno muke. U obranu nam ide to da smo bili bez Ratkajeca, Jelušića, Dundare, Lukšića i Tomičića (ozljede i bolesti) koji čine prvu postavu i kostur ekipe, no igra u obrani i napadu nije bila na razini koja je potrebna da bi se osvojili bodovi u gostima. Do subote imamo vremena za konsolidaciju, nadamo se da će se fond igrača povećati i da ćemo se vratiti na pobjednički kolosjek.
Za pohvalu je opet bio naš golman Franković Roko te u napadu mladi Smolica, no ostali nisu pratili sto se mora popraviti do subote.” izjavio je Banović

Kovari se okreću vikendu i utakmici 7.kola. Kada u sportski centar Franko Mileta dolazi RK Gospić

Isti dan u nešto ranijem terminu naše Labudice igraju 10.kolo 1.HRL protiv ekipe ŽARK Split.

Subota je u znaku rukometa, dođite u SC Franko Mileta i budite 8. igrač naših rukometašića i rukometaša.

BUDI KOVAR!!!

BUDI NA TRIBINI!!!

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare