Ove subote u Labinu nas očekuje dobri stari istarski derbi. RK Rudar Adria Oil igra svoju posljednju utakmicu sezone na domaćem terenu a u sklopu 21. kola 1. HRL Jug u goste nam dolazi RK Buzet.

Kovari se trenutno nalaze na 3. mjestu sa 26 bodova dok se Buzećani nalaze na 6. mjestu sa 21 bodom. Kovarima je potreban samo 1 bod kako bi potvrdili trenutnu poziciju koju može ugroziti jedino RK BM 07 koji ima 3 boda manje a do kraja sezone u igri je još 4 boda. S druge strane Buzet se do kraja sezone može dignuti do 4. mjesta ali isto tako pasti na 7. mjesto budući da im RK Zadar 1954 puše za vratom s 1 bodom manje. Unatoč tome što nema prevelike važnosti u bodovima osim potvrde, odnosno ostvarivanja što boljeg plasmana za kraj sezone vjerujemo kako ni jedna momčad ne želi izgubiti u istarskom derbiju koji ima dugu povijest. Povijest u kojoj su međusobne utakmice, bez obzira na razlike u kvaliteti jedne i druge momčadi uvijek bile pune pozitivnog sportskog naboja i zanimljive od prve do posljednje minute. Stoga vjerujemo kako nas i ovog vikenda očekuje jedna zanimljiva i teška utakmica kao što je to do sada uvijek bio slučaj između ta dva kluba.

“Bez obzira na sve želimo do kraja sezone upisati još  taj 1 bod koji nam znači sigurno 3. mjesto i kraj sezone kakvom se malo tko nadao u početku” izjavio je trener Zdenko Batinić uoči istarskog derbija.

Podsjetimo kako su se Buzet i Rudar Adria Oil ove godine sreli dva puta, u prvenstvu i u kupu. Možemo reći kako je u onoj bitnijoj prvenstvenoj utakmici koja se u prvom djelu sezone igrala u Buzetu pobjedu upisala momčad Rudara i to preokretom u posljednjim minutama rezultatom 34-33. Samo 4 dana kasnije u Kupu regije zapad ponovno je Buzet igrao na domaćem terenu i tada pobijedio rezultatom 34-27, međutim za tom utakmicom sigurno nitko neće žaliti.

Posljednji istarski derbi ove sezone igra se u subotu u SC Franko Mileta s početkom u 20:00 sati te ovim putem pozivamo sve ljubitelje labinskog rukometa da dođu i podrže kovare u posljednjoj utakmici sezone na domaćem terenu i što je najbitnije istarskom derbiju. Budi kovar – budi na tribini!

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare