U subotu, 23. ožujka, odigrana je utakmica 15. kola 2. HRL Zapad, u kojoj su Kovari na krilima Ratkajca zadržali dva boda u Labinu.

Od samog početka utakmice vidjelo se da ne postoji na terenu velika razlika između klubova. Kovari, iako oslabljeni bez velikog broja igrača, uspjeli su nametnuti svoj tempo igre. Nakon početka koji se odvijao gol za gol, Kovari su brže i efikasnije iskoristili igrača više na terenu i naplatili svaku tehničku pogrešku Riječana. Kovari su ostatak utakmice uspješno održali prednost koja je u trenucima dostizala i plus pet golova razlike. Kovari su utakmicu završili sa rezultatom 37-33.

Večer su obilježili nestvarnih 18 golova kapetana ekipe, Maria Ratkajca. Osim njega, valja istaknuti 10 obrana Andreja Frankovića, koji je uspješno preuzeo odgovornost prvog golmana ekipe. Pobjedi su pridonijeli Lazar i Dundara sa svaki po pet golova, a pratio ih je Lukšić sa četiri. Kod gostujuće ekipe najbolji strijelci bili su Klić i Nadović sa po 7 upisanih pogodaka.

Čestitke igračima na pobjedi. Pokazali su iznimnu borbenost i timski duh koji su nam omogućili da ostvarimo ovu važnu pobjedu, unatoč nedostatku mnogih igrača. Svaki igrač je dao svoj doprinos, a posebno bih istaknuo kapetana ekipe Maria Ratkajca koji je bio nevjerojatan večeras s 18 postignutih golova. Obzirom na sve okolnosti, broj grešaka je bio prihvatljiv no moraju i mogu bolje od toga.” izjavio je trener Banović.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare