U utakmici drugog kola Hrvatskog kupa prva ekipa RK Rudar Adria Oil poražena je na domaćem terenu od premijer ligaša RK Zamet rezultatom 28:37.

Iako se RK Zamet nalazi na začelju premijer lige, za Kovare su bili prevelik zalogaj. Igrači Valtera Matoševića iznenađujuće dobro otvaraju utakmicu i u 14. minuti imaju +5 (9:4), nakon čega je uslijedio time-out gostujuće ekipe. Trener RK Zamet Mateo Hrvatin budi svoje igrače, golman Viskić spušta roletu, te Zamećani u rasponu od deset minuta rade seriju 8:1, te tako mirno privode prvo poluvrijeme kraju rezultatom sa 14:18.

U drugom dijelu Kovarima pada koncentracija i snaga, dok Riječani pojačavaju tempo i svoju prednost sve do konačnih 28:37. U gostujućoj ekipi velike probleme radio je Pikec sa 10 golova, pratili su ga Perkov i Krstić sa po 5 pogodaka, dok su golmani sakupili 19 obrana od čega Viskić 16, a Palačković 3. U našoj momčadi najbolji strijelci bili su Bruno Derossi sa 6 i Mario  Ratkajec sa 5 golova, a prigodu su dobili i neki mlađi igrači te su je dobro iskoristili, Lucian Derosi sa 4 i Mateo Matošević sa 2 gola.

Sljedeća utakmica po rasporedu za igrače RK Rudar Adria Oil je deveto(9) kolo 1.HRL u Splitu gdje će Kovari odmjeriti snage sa ekipom RK Balić-Metličić 07. Utakmica je na rasporedu 26.11 u 15:45 sati u dvorani ŠC Gripe.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare