Nakon izazovne sezone koja nas je vidjela kako napuštamo Prvu ligu Jug, Rukometni Klub Rudar Adria Oil  se vraća ove sezone u pomlađenom sastavu. Za nadolazeću sezonu nećemo imati na vratima Liridona Zenu te vanjskog igrača Luku Matačića, dok vođenje prve momčadi preuzima Inko Banović uz asistenciju iskusnog Dalibora Zupičića. Sa novim početkom i strastvenim igračima, spremni smo ponovno zasjati na sportskoj sceni u sezoni 2023/2024. Prošla sezona donijela je svoje izazove, ali umjesto da se obeshrabrimo, odlučili smo se okrenuti domaćim igračima i posvetiti se onim najbitnijima a to je naš omladinski pogon.

Naša prva momčad je u ponedjeljak 28.08 započela sa pripremama za odigravanje 2.lige Zapad.

Unatoč padu u 2.HRL zapad, optimizam i vjera u kovara u svoje sposobnosti ne jenjava.

Krećemo u novu sezonu sa skoro pa istim sastavom, pa samim time i rezultat mora biti u skladu sa kvalitetom. Mislim da će nam spoj iskusnih starijih i kvalitetnih mlađih igrača donesti mirniju sezonu gdje možemo malo dugoročnije planirati i spremati se i za sljedeće sezone koju su pred nama. Najvažnije da ekipa bude rasterećena i poletna te da uživaju u samom rukometu.” riječi su trenera Banovića što se tiče ciljeva u novoj sezoni. Nakon toga osvrnuo se i na planove u pripremnom periodu i probleme u kadru.

“Planirano je 6-7 utakmica u pripremnom periodu (od toga su 2 mini-turnira) gdje će sigurno svi dobiti svoju minutažu te pokazati se u najboljem svjetlu. Nažalost, imamo problem sa vratarskom pozicijom (ni drugi nisu u boljim situacijama) no vjerujem da ćemo do početka sezone uspjeti sve posložiti.”

Za kraj trener Inko Banović osvrnuo se i na labinsku publiku koja je uvijek bila podrška našim kovarima. “Nadam se da će i publika to sve znati prepoznati i podržati naše dečke jer nakon dugo vremena imamo skoro sve domaće igrače. Oni “stranci” su toliko dugo tu da su već na neki način i postali Labinjani.

Promjene u klubu desile su se i u organizacijskom pogledu. Dosadašnji tajnik kluba Goran Vlačić preuzeo je funkciju direktora kluba. Na njegovo mjesto tajnika sjeo je mladi Karlo Banović koji je već prošle godine uključen u rad kluba te je do sada imao priliku upoznati se sa samom organizacijom kluba. Dalibor Zupičić koji je ujedno pomoćni trener u seniorskoj momčadi te glavni trener U17 preuzeo je funkciju koordinatora mlađih dobnih skupina i seniorske momčadi. U tom pogledu vjerujemo kako će projekt Labinske škole rukometa još više profitirati. Kontinuirani razvoj naših mladih talenata igra ključnu ulogu u našoj dugoročnoj strategiji. Želimo ih vidjeti kako rastu i postaju ključni igrači u budućnosti.

Ova sezona kovarima predstavlja priliku za dokazivanje po pitanju predanosti i stručnosti, kako u sportskom tako i u organizacijskom smislu. Glavni cilj je odraditi što kvalitetniju sezonu, bez prevelikog pritiska na rezultat, već će upravo predanošću i stručnošću on doći kada za to bude bilo vrijeme. Konačan cilj je naravno osigurati povratak u Prvu ligu Jug gdje definitivno Labin zaslužuje biti, dali će to biti ove sezone ili sljedeće, povratak kovara je siguran.

Raspored prvog djela sezone donosimo u nastavku:

  1. kolo RK Ogulin – RK Rudar Adria Oil
  2. kolo RK Rudar Adria Oil – RK Buje 53
  3. kolo RK Karlovac 2 – RK Rudar Adria Oil
  4. kolo RK 28.April – RK Rudar Adria Oil
  5. kolo RK Rudar Adria Oil – RK Senj
  6. kolo RK Zamet 2 – RK Rudar Adria Oil
  7. kolo RK Rudar Adria Oil – RK Gospić
  8. kolo RK Mornar Dramalj-Crikvenica – RK Rudar Adria Oil
  9. kolo RK RK Rudar Adria Oil – RK Trsat

Sezona 2023/2024 donijet će mnogo uzbuđenja, napetosti i nadamo se mnogo pobjeda. Ostajemo predani ciljevima koje smo postavili i uvjereni smo da ćemo zajedno s našim navijačima ostvariti velike stvari.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare