U subotu se odigralo 21. kolo 1. HRL Jug između naše momčadi RK Rudar i gostiju iz Metkovića.

Kovari su u utakmicu krenuli loše, već u 5. minuti na semaforu je 3-0 za RK Metković Mehaniku te je to bio dovoljan razlog da trener Zupičić pozove minutu predaha već u samom startu utakmice. Nakon toga kovari su popravili igru u obrani, te uz obrane Murselovića do 17. minute uspijevaju izjednačiti rezultat i preokrenuti vodstvo na našu stranu, u 20. minuti bilo je 13-11 za kovare. Kovari su u tom trenutku izgledali lijepo i u fazi napada i u fazi obrane, sve se činilo kako će se Metković morati dobro potruditi da ponovno preuzme vodstvo. Međutim slijedi 10 crnih minuta u kojima gosti zabijaju 8 a kovari samo 1 pogodak i na poluvrijeme se ide s rezultatom 19-14 za Metković Mehaniku.

Drugo poluvrijeme nije pružilo nikakvo iznenađenje. Gosti su nastavili u istom ritmu i u niti jednom trenutku nisu dopustili kovarima da se vrate u egal. Najmanji zaostatak kovari su imali u 47. minuti kada je Lazar zabio za 22-25, međutim ubrzo gosti serijom 3-0 bježe na +6 i rješavaju pitanje pobjednika. Konačan rezultat 34-27 za RK Metković Mehaniku.

Zapisnik 21. kola 1. HRL Jug

U sastavu kovara  na kraju se ipak nisu našli Jurman koji se još uvijek muči s ozljedom ramena, i Bučaj koji je bio spriječen zbog poslovnih obaveza. Uz to ozljeda Jelušića je dodatno stanjila klupu kovara što je definitivno jedan od razloga za slabiju igru kovara. Unatoč tome veseli činjenica da priliku dobivaju mlađi igrači poput Vozile, Kokota, Bijelića, Tomičića, Slomića i sad već standardnog Murselovića, te će im to iskustvo sigurno puno značiti u narednoj sezoni.

Najbolji strijelac u našim redovima bio je mladi Franković s 8 postignutih pogodaka, pratio ga je Ratkajec sa 7. S druge strane u redovima Metkovića 9 pogodaka je zabio Marević i 6 Medić, dok je naš bivši igrač Marin Marić postigao 3 pogodaka.

Sljedeća na redu je zaostala utakmica 12. kola između RK Rudar i RK Zadar 1954 koja će se igrati u srijedu 02.06. s početkom u 19:00 sati u SC Franko Mileta.

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare