U subotu 15.10.2023 u velikoj dvorani SC Franko Mileta u organizaciji RK Rudar Adria Oil održana je tiskovna konferencija na kojoj je i službeno najavljen međunarodni rukometni turnir „Labin Handball Cup“. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik grada Labin g.Valter Glavičić, direktor rukometnog kluba PPD Zagreb g.Vedran Šupuković, glavni tajnik Sportske zajednice Grada Labina i u ime domaćina, predsjednik rukometnog kluba Rudar Adria Oil, g. Patrik Franković.

Baš je potonji nakon uvodne riječi i najavio turnir koji će se održati 27. i 28 siječnja 2023 godine i na kojem će pored domaćeg Rudara sudjelovati velikani svjetskog rukometa, RK PPD Zagreb, RK Celje Pivovarna Laško i RK Borac Banja Luka.

„Već letimičnim pogledom na imena sudionika može se zaključiti da se radi o vrhunskoj sportskoj manifestaciji koju Labin odavno nije imao i koju Labin odavno zaslužuje. Značaj ovakvog turnira za naš klub, sadašnje i buduće igrače ne moramo naglašavati, i u Labinu nas u siječnju slijedeće godine očekuje pravi spektakl. Pored sportskog dijela turnira, u planu je organizacija i dodatnih popratnih sadržaja, fan zone, druženje s igračima i slično. Poznato je da je siječanj rezerviran za rukomet i stoga uopće ne sumnjamo da će tribine labinske dvorane biti pune i još jednom pokazati široj javnosti da je Labin istinski rukometni grad.

Zahvaljujem se PPD Zagrebu što su Labin prepoznali kao poželjnog partnera, gradonačelniku s kojim dijelimo viziju i ideju za stvaranjem našeg grada kao prave sportske destinacije, kao i Valamaru koji je pružio ruku suradnje. „

Na to se nadovezao direktor RK PPD Zagreba, Vedran Šupuković: „Mi smo kao klub prepoznali Labin kao poželjnog partnera. Već smo i na proljeće uvidjeli kakve mogućnosti i uvjete pruža vaš grad i stoga smo se potrudili pomoći i svojim kontaktima i angažmanom uspjeli privući renomirane klubova kao što su Celje i Borac da besplatno sudjeluju na turniru.“

Glavni tajnik Sportske zajednice Grada Labina nije krio svoje oduševljenje: „Naravno da nam imponira da u naš grad stižu tako velika rukometna imena. Labin je već bio domaćin velikim sportskim manifestacijama i događajima, poput 100 milja Istre, biciklističke utrke Cro Race, ali ovo je ipak manifestacija koja ima veliki interes javnosti i predstavlja vrhunac naše rukometne tradicije.

Na kraju konferencije obratio se i gradonačelnik grada Labina g.Valter Glavičić: „Prošlo je  5 godina od otvaranja ovog sportskog centra, 5 godina koje je definitivno pokazalo potpunu iskoristivost centra jer su praktički obje dvorane zauzete po cijeli dan.

Ovim turnirom intencija je bila spojiti sport i turizam jer ne skrivamo želju  da Labin postane poželjna destinacija u kojoj bi se u zimi, kad nije turistička sezona u tijeku, pripremale vrhunske sportske ekipe.

Nakon dvije godine pandemije gdje je dvoranski sport bio u najmanju ruku ograničen, uspjeli smo u grad dovesti tri vrhunske rukometne ekipe koje su prvaci svojih država i sudionici su Lige prvaka.

Labin je nakon nedavne digitalne konferencije spreman za iskorak u organizaciji vrhunskog sportskog događaj koji će biti značajan ne samo za domaće ljubitelje rukometa, već i puno, puno šire.

Zahvaljujem se PPD Zagrebu koji je pomagao okupiti vrhunske ekipe i očekujem da  će se ovo pretvoriti u tradicionalni turnir po kojem će Labin postati prepoznatljiv.“

 Konferenciju je zaključio predsjednik Rudara Adria Oil koji je istaknuo da sada slijede detaljne pripreme za turnir oko kojeg će okupiti tim ljudi iz raznih područja da im pomognu u organizaciji ovako velike manifestacije.

Osnovne informacije o turniru:

Termin

  • -28.1.2023 (petak-subota)

Lokacija

  • SC Franko Mileta, Labin

Sudionici

  • RK PPD Zagreb
  • RK Celje Pivovarna Laško
  • RK Borac Banja Luka
  • RK Rudar Adria Oil

Raspored

  • 27.01.2023 – polufinale (2 utakmice)
  • 28.01.2023 – utakmica za 3. mjesto i finale

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare