U srijedu 18.listopada RK Rudar Adria Oil poražen je na domaćem terenu u utakmici Hrvatskog kupa protiv dobro nam poznatih Puležana iz RK Arena-Pula.

Kovare već neko vrijeme muče zdravstveni problemi. Već od samog početka sezone, u pripremnom dijelu, ekipa je bila osakaćena za nekoliko igrača. Tako je bilo i u srijedu protiv Arene, gdje je više prvotimaca bilo odsutno s terena. Međutim, to naše mlade dečke iz U17 selekcije nije spriječilo da odigraju kvalitetnu utakmicu sa Puležanima.

Ulazak u samu utakmicu i nije bio najbolji. U prvih par minuta izgledalo je kao da je Arena došla odraditi malo jači trening, počevši utakmicu sa 1-4. Par minuta nakon toga, naši Kovari sustižu rezultat i poravnavaju na 5-5, da bi opet kroz nekoliko tehničkih pogrešaka i nerealiziranih šuteva Kovara, igrači Arene pobjegli na +4 (5-9). Puležani su održavali prednost do 22. minute, gdje naši Kovari naplaćuju svaku pogrešku igrača Arene te realiziraju nekoliko lakih golova te tako odlaze na predah s +2 (14-12). Nastavak utakmice se odvijao u nešto smirenijem tonu nego prvo poluvrijeme, igralo se gol za gol, sve do 45. minute kada Puležani stvaraju velikih +5 (19-24), koje su bili nedostižni za Kovare te tako privode utakmicu kraju s rezultatom 23-25. Treba istaknuti odličnu utakmicu na golu našeg Roketa Frankovića koji je u nepuni 45 minuta imao 11 obrana, te već dobro nam poznatog bombardera Ivana Dundaru koji je postigao 9 golova.

Utakmica u kojoj su svi dobili priliku, što je bio naš primarni zadatak. S obzirom da je većini igrača ovo prva od četiri utakmice ovoga tjedna, rezultat nam nije bio imperativ. Zadovoljni smo s prikazanim. Postave su bile podosta izmiješane, pa je to i bio jedan od razloga zašto je na trenutcima ekipa izgledala ‘neuigrano’. Najvažnije je da smo očuvali zdravlje svih, što nas je u zadnjoj domaćoj utakmici zaobišlo. Moram pohvaliti mladog Ivana Dundara koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i zrelije, što rezultira brojem golova koje postiže. Vjerujem da će i ostali kroz neko vrijeme slijediti isti put.” izjavio je trener Banović te nadodao “U Karlovcu očekujemo kompletiranje ekipe. Pojedini ozljeđeni igrači bi se trebali vratiti u sastav, što će sigurno podići razinu igre. S obzirom da prva ekipa Karlovca dan prije igra domaću utakmicu, vjerojatno će u nedjelju skinuti igrače koji mogu igrati u obje ekipe (oni koji se nisu naigrali dan prije). Zbog toga je za očekivati tvrdu utakmicu. Nadam se pozitivnom ishodu za našu stranu.

Karlovac 2 i nije baš najbolje ušao u sezonu imali su dva gostovanja i oba u Istri kamo su doživjeli teške poraze. Prva protiv Buja’53 otišli su sa -11, a u 2.kolu odigrali su protiv 28’Aprila kamo su izgubili 35-18.

Kovari se okreću nedjelji i odigravanju 3.kola 2.HRL Zapad protiv Karlovčana.

 

BUDI KOVAR!!! BUDI NA TRIBINI!!!

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare