Pripreme za nastavak sezone približavaju se kraju, jer već ovaj vikend RK Rudar Adria Oil putuje u Dalmaciju na dvoboj s RK Zadar 1954. „Subotnjom utakmicom protiv Zadra počinje proljetni dio prvenstva, novih 11 izazovnih utakmica za naš klub“, rekao je trener Zupičić. Zadar je s 8 bodova trenutno devetoplasirana momčad 1. HRL Jug, no kapetan kovara Nikola Kostić tvrdi da je njihova kvaliteta ipak na višoj razini: „Mislim da njihova ekipa vrijedi više od 8 bodova, što trenutno imaju“. Rudar će na susretu biti bez mladog Andra Lukšića koji će zbog ozljede izostati nekoliko kola iz sastava trenera Zupičića.

O taktikama Rudara i ekipi Zadra trener je izjavio: „Imaju odličnu prvu postavu i najboljeg strijelca lige Merhara. Mi ćemo protiv njih pokušati odigrati ono što smo vježbali tijekom priprema, a to je čvrsta obrana, puno trke i dugi, strpljiv i raznovrstan napad. Pokazali smo da to možemo igrati i protiv renomiranog premijerligaša Poreča…“ Oba prošlogodišnja susreta između Rudara i Zadra završile su pobjedom kovara na domaćem terenu, no utakmice su bile guste i neizvjesne, stoga možemo očekivati da će ovu subotu obje momčadi dati sve od sebe kako bi bodovi došli k njima.

Kapetan Kostić vjeruje u sposobnost igrača Rudara te je izjavio: „Ako budemo kompletni bez ikakvih ozljeda i koronavirusa mislim da možete očekivati 2 boda da putuju za Labin“ Utakmica se igra u subotu 19.02. u 18:30 sati.

Piše: Vito Rocco

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare