Ove subote u 19:00 sati u Buzetu se igra pravi istarski derbi između domaćina RK Buzet i RK Rudar Adria Oil. Domaćin je trenutno na 5. mjestu s 11 osvojenih bodova dok se kovari nalaze dva mjesta ispod s istim brojem bodova ali s nešto slabijom gol razlikom.

Buzećani su u dobroj formi. Nakon domaćeg poraza od Hrvatskog Dragovoljca u 7. kolu upisali su dvije pobjede u nizu, prvu na gostovanju u Senju a drugu na domaćem terenu u prošlom kolu protiv Gospića. Sve ukupno su u 9 odigranih utakmica upisali 5 pobjeda, 1 neriješenu i 3 poraza i ono što je najzanimljivije sva 3 poraza upisali su na domaćem terenu protiv već spomenutog Hrvatskog Dragovoljca, BM 07 i Ribole Kaštele.

S druge strane kovari su isto tako u dobroj formi, imaju niz od tri utakmice bez poraza odnosno dvije pobjede na domaćem terenu i jednu neriješenu na gostovanju u Omišu protiv Hrvatskog Dragovoljca, ekipe koja je upravo u Buzetu uzela bodove. Kovari kao i Buzećani imaju jednaki omjer od 5 pobjeda, 1 neriješene i 3 poraza ali za razliku od Buzećana na domaćem terenu su i dalje bez poraza.

Što se tiče međusobnih dvoboja u posljednje dvije sezone RK Buzet je u tri utakmice protiv RK Rudar Adria Oil upisao isto toliko pobjeda. Nadajmo se da će kovari uspjeti prekinuti taj niz bez pobjede protiv RK Buzeta i upisati nove bodove u pretposljednjem kolu prvog djela sezone.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare