U sklopu 5. kola 1. HRL Jug ove subote s početkom u 20:00 sati sastaju se RK Rudar Adria Oil i RK Mornar Crikvenica. U dosadašnjem djelu prvenstva gosti iz Crikvenice upisali su jednu pobjedu u 4 odigrane utakmice i to na gostovanju u Senju rezultatom 22-21, dok su s druge strane u obje domaće utakmice poraženi od Hrvatskog Dragovoljca 31-22 i od Buzeta 32-31 te na gostovanju u Rijeci protiv Kozale rezultatom 33-27. S 2 osvojena boda trenutno su na 10. mjestu lige dok s druge strane RK Rudar Adria Oil ima dvije domaće pobjede i dva poraza na gostovanju u Splitu i Kaštel Sućurcu te s 4 osvojena boda na domaćem terenu protiv Zadra i Rovinja drže se na 7. mjestu.

Što se tiče međusobnih susreta u proteklim sezonama, u prošloj sezoni kovari su bili bolji u oba susreta. Prvu utakmicu RK Rudar Adria Oil pobijedio je rezultatom 29-26 dok su u drugom djelu sezone isto tako pobijedili na gostovanju u Crikvenici rezultatom 27-24. Sezonu prije toga, koja je bila prekinuta zbog svima dobro poznate situacije s koronom, ova dva kluba odigrali su samo jednu utakmicu prije prekida i u toj utakmici ponovno su bili bolji kovari na domaćem terenu rezultatom 30-26. Dali će se nastaviti pozitivan niz kovara protiv Mornar Crikvenice upitali smo našeg Liridona Zenu kojemu je upravo Mornar Crikvenica matični klub.

“Moramo svi zajedno vjerovati u pobjedu unatoč problemima koje imamo. Ponovno se mučimo sa ozljedama ključnih igrača međutim smatram da smo bez obzira na to bolja momčad. Mi u subotu jednostavno moramo pobijediti i tu nema druge priče.” izjavio je Liridon Zena, dečko iz Crikvenice na golu RK Rudar Adria Oil.

Problemi koje spominje Zena vezani su uz ozljede Ratkajeca, Štucina i Dukića. Sva trojica su upitna za subotnju utakmicu. Ratkajec još od posljednjeg pripremnog turnira u Senju poteže ozljedu stopala, Dukić još uvijek nije do kraja zaliječio ozljedu ramena dok je Štucinu na treningu u jednom kontaktu napuknula nosna kost. Unatoč problemima nadamo se da će biti spremni za subotnju utakmicu.

Ovim putem pozivamo sve navijače i ljubitelje labinskog rukometa da nam se pridruže na tribinama SC Franko Mileta. Ulaz na tribinu biti će dozvoljen svim punoljetnim osobama koje imaju EU covid potvrdu te maloljetnim osobama bez potvrde ali uz obvezu nošenja maskice za lice.

BUDI KOVAR – BUDI NA TRIBINI.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare