Jučer je odigrano zaostalo 5. kolo 1. HRL Jug protiv RK Senja u Senju.

Kovari su odigrali odličnu utakmicu, cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, malo je prednost bila na strani domaćina, malo na strani kovara. Rezultat se prelomilo na stanu kovara u 25. minuti kada se koristi isključenje domaćeg Katića, te se preko Štucina, Bučaja i Ratkajeca radi serija 3-0 za istu toliku razliku na kraju poluvremena, 17-14 za kovare.

U nastavku Jurman, Jelušić i Ratkajec povećavaju prednost kovara koja je u jednom trenutku iznosila visokih +7.

Na listu strijelaca upisalo se čak 8 igrača, među kojima se istaknuo povratnik u redove kovara, Ratkajec sa 9 pogodaka, a pratili su ga Derossi sa 7, Jurman sa 6, Jelušić sa 4, Štucin sa 3, Bučaj i Franković sa 2 i Kostić s 1  pogotkom.

Mario RATKAJEC “Prije svega čestitao bi dečkima, na velikoj borbi, i dva velika boda, koja su nam bitna za nastavak prvenstva. Znali smo da nas čeka zahtjevna utakmica,  dobro smo se pripremili, znali smo di nam prijeti najveća opasnost i na kraju smo zasluženo pobijedili.”

Rezultat na kraju utakmice 34-29 za kovare, a ključnu ulogu u pobjedi kovara odigrao je Štingl koji je ponovno briljirao na golu te svojim obranama najzaslužniji za visoku pobjedu na uvijek teškom gostovanju u Senju. Riječi hvale na račun Štingla rekao je i najbolji strijelac utakmice.

Mario RATKAJEC “Prvo ime utakmice je definitivno Toni Štingl koji je fantastično branio, s odličnim obranama u pravim trenucima usmjerio je utakmicu na našu stranu.”

Toni ŠTINGL “U Senj smo došli s jasnim ciljem, odnosno po 2 boda. Od početka smo ozbiljno ušli u utakmicu te preko čvrste obrane i brzih napada izgradili prednost koju smo uspješno držali do samog kraja.”

Kovarima sljedeće kolo u goste dolazi momčad RK Zadar 1954.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare