S novom godinom krenule su i pripreme RK Rudar Adria Oil za drugu polusezonu 1. HRL Jug. Kovari su na kraju prvog dijela sezone završili na 4. mjestu s 15 bodova, što je 5 bodova iza prvoplasirane momčadi Ribole iz Kaštele. Unatoč brojnim ozljedama i izostancima igrača, Rudar Adria Oil je uspio odigrati dobar rukomet u prvih 11 utakmica te je ostao neporažen posljednjih 5 ligaških utakmica. „Naglasak će biti dizanje igre u obrani, pokušat ćemo podignuti razinu trke i igrati lijepi, brzi i moderan rukomet“, izjavio je trener Zupičić o fokusu momčadi na pripremama.

Ekipa Rudara održala je i uvodni sastanak uoči ovih zimskih priprema, na kojem je trener Zupičić dodatno komentirao obranu kovara: „Dizat ćemo sigurnost u obrani 6-0, mučila nas je igra protiv pivota.“ Govorilo se i o rasporedu utakmica u nadolazećem dijelu sezone, koji kreće 19. veljače, pa je trener Zupičić komentirao: „Imamo odličan raspored, sve bolje ekipe nam dolaze doma. 22 boda je u opticaju, i ja ne vidim razlog da ih mi sve ne uzmemo. Vjerujem u ovu ekipu.“ Dodatno je istaknuo važnost kompletiranja momčadi od početka polusezone, koju prošlu godinu nije mogao uspostaviti: „U prvom djelu nam je često nedostajala uigranost i rutina što većina ekipa iz gornjeg djela tablice ima i zato je bitno da se tijekom ovih priprema uigramo i bit ćemo konkurentniji u borbi za vrh.

O dostupnosti igrača u sastavu prije početka nove polusezone trener Zupičić nije pretjerano zabrinut: „…još nismo kompletni jer je Zena s reprezentacijom Kosova do 16. siječnja, a i par igrača ima zdravstvenih problema. Očekujem da ćemo se kompletirati sljedeći tjedan i da ćemo odraditi dobre pripreme i započeti prvenstvo 19. veljače potpuno spremni.“

Prva će se utakmica Rudara odigrati u Zadru protiv RK Zadar 1954, koji su trenutno 9. momčad 1. HRL Jug.

Piše: Vito Rocco

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare