Pobjeda protiv MRK Kozale prošlu subotu dignula je kovare na 6. mjesto tablice 1. HRL Jug. Ovu subotu RK Rudar Adria Oil putuje u Dalmaciju u potrazi za još dva boda protiv Hrvatskog Dragovoljca iz Dugog Rata. Pobjedom u ovoj utakmici naši igrači bi izjednačili broj bodova s Dragovoljcem, koja je trenutno četvrta ekipa lige. Hrvatski Dragovoljac teško je gostovanje, no kovari se osjećaju samopouzdano i vjeruju u svoju igru.

„Vjerujem da će utakmica u Omišu biti jako teška ali vjerujem da možemo doći do 2 boda. Vjerujem da posjedujemo jako puno vrlina i da ćemo tek pokazati naše pravo lice ekipe, da li to bilo na gostovanju ili na domaćim utakmicama.“ rekao je kapetan ekipe Nikola Kostić, koji dijeli optimizam o nadolazećoj utakmici s Muhamedom Ajanovićem, kojeg smo intervjuirali u prošlom članku.

Koji je po Vama najteži aspekt kod igranja u gostima?

„Najteži aspekt kod igranja u gostima je sigurno publika. Mi u Labinu smo naučeni na to da je publika naš osmi igrač i to nam daje veliku prednost, a nažalost u gostima nemamo tog osmog igrača.“ izdvaja Kostić.

Komentirao je i svoju ulogu kapetana te izrazio zahvalnost klubu i suigračima: „Velika čast je biti kapetan u ovom klubu i ovakvoj ekipi, svi se jako dobro slažemo i na terenu i van njega. Ekipa me jako dobro prihvatila kao kapetana, a to mi jako puno olakšava posao.“

Na koji način pomažete mlađim igračima ekipe?

„Mlađim igračima pomažem na način da ih ispravim u nečemu gdje griješe i dam im savjet da to naprave kako treba, a na njima je hoće li to prihvatiti ili ne. Sve u svemu jako sam zadovoljan njima i odlično su se uklopili u ekipu.“

RK Rudar Adria Oil je od posljednja četiri susreta s Hrvatskim Dragovoljcem pobijedio dvije, ali i izgubio dvije. Ovakve činjenice sigurno doprinose motivaciji obiju ekipa, posebice kada je posljednja utakmica završila sa samo jednim golom razlike. Ulazeći u ovako neizvjesnu utakmicu jedino što je o njoj sigurno je da nas čeka uzbudljiv susret. Utakmica se igra 21.11. u 16:00 sati.

Piše: Vito Rocco

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare