Seniorska momčad RK Rudar Adria Oil započela je s pripremama za novu sezonu u 1. HRL Jug koja po rasporedu počinje 2. listopada kada kovarima u goste dolazi momčad RK Zadar 1954. Nakon otvaranja prvenstva na domaćem terenu slijedi gostovanje u Splitu protiv RK Balić & Metličić da bi nakon toga u sklopu 3. kola slijedio dobri stari istarski derbi protiv RK Rovinja u Labinu.

Trener Dalibor Zupičić, sa svojim stručnim stožerom Batinić – Murselović, na raspolaganju ima 7 tjedana kako bi što bolje pripremio momčad za nove izazove koje donosi nova i nadajmo se puno normalnija sezona nego dvije prijašnje. U sklopu pripremnog ciklusa odigrati će se nekoliko utakmica sa klubovima u regiji, a protivnike i datume odigravanja znati ćemo uskoro.

Što se tiče same momčadi desilo se nekoliko promjena. Odlaska ove sezone nije bilo, međutim bilo je prestanka. Nažalost zbog poslovnih obaveza trener Zupičić u novoj sezoni neće moći računati na Bruna Derossia i Anthonya Jurmana što će se sigurno osjetiti u igri kovara. S druge strane u redove kovara došli su Muhamed Ajanović koji je do sada igrao na vanjskoj poziciji za RK Čelik Junior iz Zenice. Zatim na poziciji pivota kovari su se pojačali sa Brunom Ugrin koji je prošlu sezonu kratko odigrao u RK Poreču a zatim u RKHM Dubrovnik. S obzirom da smo u prošloj sezoni ostali bez golmanskog para Juričić-Štingl prioritet među pojačanjima bio je golman. Liridon Zena iz RK Zameta koji je ujedno i Kosovski reprezentativac idealno je rješenje na toj poziciji i možemo reći kako je za sada momčad kompletirana za početak sezone. Uz spomenute dolaske treba spomenuti kako se nakon kraće pauze u prošloj sezoni momčadi ponovno pridružio i naš Marin Dukić.

Momčad RK Rudar Adria Oil u sezoni 2021/2022:

Bruno Ugrin, Liridon Zena, Muhamed Ajanović, Đoni Bučaj, Antonio Jelušić, Mario Ratkajec, Karlo Štucin, Nikola Kostić, Aleksandar Lazar, Marin Dukić, Niko Franković, Kledi Dželili, Teodor Tomičić, Andro Lukšić, Luka Murselović, Gabriel Vozila, Alex Kokot, Adrian Mandić, Mirza Bijelić, Leon Slomić, Nikola Glavačević i Demian Kos.

Stručni kadar:

Dalibor Zupičić – glavni trener, Zdenko Batinić – pomoćni trener, Goran Murselović – trener golmana, Žana Kljajić – fizioterapeut.

Raspored utakmica 1. HRL Jug – sezona 2021/2022

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare