Drugi dan završnice prvenstva Hrvatske Rudar Adria Oil slavio je u prvom susretu protiv Daruvara, dok su u odlučujućoj utakmici za prolazak u osminu finala poraženi od Đakova.

U prvoj utakmici protiv Daruvara kovari su u uzbudljivoj završnici upisali prvu pobjedu u Poreču. Odlično su ušli u utakmicu, i najviše zahvaljujući odličnoj obrani stvaraju lijepu prednost već u prvom poluvremenu kada se na odmor odlazi s rezultatom 8:4. Međutim ponovno problemi za Rudar Adria Oil u drugom poluvremenu. “Opet imamo pad u igri u nastavku kao protiv Solina, međutim ovoga puta uspjeli smo se trgnuti i na kraju pobijediti. Nažalost desila nam se i ozljeda Verbanca koji će nam sigurno faliti u igri u nastavku.” izjavio je trener Goran Vlačić nakon pobjede 14:13. Kovari su ponovno u posljednjih 5 minuta dopustili protivniku da se u potpunosti vrati u igru, Daruvar je čak u posljednjoj minuti poveo 13:12, međutim najprije rezultat poravnava Živić, da bi nakon neiskorištenog napada Daruvara Milevoj par sekundi do kraja zabio za pobjedu. Za najboljeg igrača susreta izabran je naš Petar Hrvatin Datos.

S tom pobjedom Rudar Adria Oil ostao je u igri za prolazak u osminu finala i za to je trebala pobjeda protiv Đakova u drugoj utakmici dana. Nažalost to se nije desilo i ponovno gledamo reprizu prethodnih utakmica. Odlično prvo poluvrijeme i pad u drugom poluvremenu. “Očito je da imamo problema sa snagom i to nas je mučilo kroz drugo poluvrijeme već 3. utakmicu za redom. Dečki su dali svoj maksimum i na tome im treba čestitati unatoč porazu. Pokazali su da znaju igrati rukomet, da se mogu nositi sa ostalim klubovima iz drugih regija, ali nažalost nije bilo dovoljno snage, puno smo griješili unatoč velikoj želji da se napravi najbolje i to nas je na kraju koštalo boljeg plasman.” izjavio je Vlačić nakon poraza protiv Đakova 14:7.

Rudar Adria Oil nastavlja završnicu i u sljedeća dva dana nas očekuju utakmice za finalni plasman od 13. do 20. mjesta. Prva na redu je utakmica protiv Vodica u 11:15 sati.

Raspored, rezultate i ostalu statistiku završnice prvenstva Hrvatske možete pratiti na stranicama HRS-a. Isto tako HRS na svojem Youtube kanalu uživo prenosi sve utakmice tako da ukoliko ne stignete do Poreča, utakmice naših kovara možete pratiti i na malim ekranima. Zanimljivosti uhvaćene fotoaparatom možete vidjeti na Photodecku HRS-a.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare