Ovog vikenda započinje drugi dio prvoligaške rukometne sezone. Kovari nastavak prvenstva dočekuju na neugodnom posljednjem mjestu. Protekla je polusezona obilježena konstantnim promjenama u sastavu i velikim brojem izostanaka što je u konačnici rezultiralo manjkom igrača u rotaciji i posljedično dovelo i do neželjenog rezultata.

Cilj u nastavku sezone je sam po sebi logičan, opstanak u prvoligaškom društvu. Pripreme su protekle u dobrom ozračju i daju razloga za optimizam. Podsjetimo kovari su kao domaćini sudjelovali na vrhunskom turniru Labin Handball Cup i u utakmicama protiv Celja i naročito protiv banjalučkog  Borca  dokazali da imaju još dosta za reći ove sezone. Protiv renomiranih protivnika odigrali su dvije odlične utakmice i pokazali neko novo lice koje nismo često viđali na utakmicama ove sezone.

U nastavku priprema rukometaši Rudara odigrali su još tri susreta i u sva tri nastavili s dobrim igrama. Utakmica protiv dojučerašnjeg prvoligaša RK Mornar-Crikvenice završila je rezultatom 35:27, gdje  su naši rukometaši pokazali nadmoć tijekom cijele utakmice pa je trener Matošević dao priliku i najmlađim igračima. Druga utakmica je odigrana protiv RK Kozale, koja je završila 35-35, oslabljeni Riječani nisu dali kovarima previše slobode u igri i svaku pogrešku su uzvraćali brzim napadom te održavali rezultat neizvjesnim do samog kraja. Završna pripremna utakmica se također odigrala protiv RK Kozale, ali na gostujućem terenu gdje su kovari uspjeli upisati pobjedu nad domaćinom 35-38.

Nakon uspješno odrađenih priprema igrači Valtera Matoševića u subotu odlaze u Omiš na odigravanje 12. kola Prve HRL Jug. Protivnik je, uvijek neugodan i čvrst, RK Hrvatski Dragovoljac, no dobri rezultati pripremnih utakmica, ali i  atmosfera u ekipi daju nam za pravo da s optimizmom gledamo na subotnju utakmicu.

Rudar Adria Oil je  bogatiji za jednog novog člana, u klub je došao mladi Eric Fratucanov, bivši igrač RK Zadar 1954, pa smo upravo njega upitali za komentar subotnje utakmice:

U subotu  imamo  prvu utakmicu u nastavku sezone protiv Hrv. Dragovoljca, što je vrlo važna utakmica za nas. Dragovoljac ima dobru momčad, ne smijemo ih podcijeniti. Potrebno je ući u utakmicu s punom snagom i odlučnošću. Biti će vrlo teško, ali očekujem pobjedu jer smo uložili puno truda i rada tijekom priprema, pa mislim da  je i zaslužujemo.” izjavio je Eric.

Utakmica protiv Hrvatskog Dragovoljca igra se subotu 18.veljače 2023. u 17 sati.

Našim rukometašima možemo još samo poželjeti jedno veliko rudarski SRETNO!

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare