Prošli tjedan naši Kovari su odigrali dvije utakmice 1.HRL Jug. Nažalost obije utakmice su završile u porazu, te su šanse za ostanak u ligi jako male.

Prva utakmica, odigrana na domaćem terenu bila je protiv Dubrovčana. U petak 14.04 rukometaši RK Rudar Adria Oil poraženi su 20:31 od RK Ardiaei. Zaostala utakmica 15. kola 1.HRL Jug, koja je bila odgođena zbog reprezentativnih obaveza tadašnjeg trenera Valtera Matoševića, bila je veliki zalogaj za naše Kovare. Za momčad nije nastupio prvi strijelac ekipe Mario Ratkajec, zbog nezgode na treningu koja se desila dva dana ranije, morao je propustit obije utakmice. Momčad Ardiaei-a je od samog početka utakmice odredila tijek igre i nije dopustila Kovarima da ih ometaju u svojim planovima. Dubrovčani nisu imali potrebe biti opterećeni utakmicom, čvrsto su držali peto mjesto na tablici, dok je kod domaćina ova utakmica igrala važnu ulogu u daljnjem nastavku natjecanja.

Dan poslije 15.04 Kovari su otišli u susjedni Rovinj na odigravanje 19.kola 1.HRL Jug protiv istoimenog domaćina RK Rovinj. Utakmica koja se uvijek nazivala derbijem nije ovog puta to doživjela. Kovari poljuljani porazom dan ranije, nisu skupili snage za ovakav meč. Veliki broj ozljeda i odsutnost igrača, pojednostavilo je Rovinježima utakmicu i bez prevelike muke porazili su Kovare 38:25.

Od kraja sezone ostale su još tri utakmice, a sljedeća po rasporedu je utakmica protiv  ekipe Balić-Metličić 07 iz Splita. U subotu  22.04 sa početkom u 20:00 Kovari će pokušati zadržati dva boda.

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare