U ponedjeljak 14. rujna održana je redovna sjednica skupštine Rukometnog kluba Rudan Labin. Kao što je bilo i najavljeno, skupština kluba jednoglasno je izglasala promjenu imena kluba iz RK Rudan Labin u RK Rudar. Podsjetimo, prije dvije godine, tada RK Mladi Rudar je potpisavši ugovor s generalnim sponzorom, tvrtkom Rudan d.o.o. iz Žminja, promijenio ime u RK Rudan Labin. Dvije godine suradnje s tvrtkom Rudan d.o.o. pokazalo se kao dobar potez u postizanju financijske stabilizacije kluba pogotovo u trenucima kada se klub natjecao u najvišem rangu – Premijer ligi.

Kako je predsjednik kluba Patrik Franković rekao, jedno sponzorstvo je preraslo u prijateljstvo, te unatoč isteku ugovora s tvrtkom Rudan d.o.o. veseli činjenica da direktor tvrtke Danijel Benčić ostaje dio Izvršnog odbora kluba u aktualnom mandatu.

Dalje, skupština je usvojila prijedlog IO-a o smanjenju članova Izvršnog odbora s 11 na 8. Naime, zbog raznih privatnih i poslovnih razloga Davor Mileta i Dino Franković su razriješeni dužnosti, te im se iz kluba srdačno zahvaljuju na nesebičnom i predanom radu i trudu izdvojenom u postizanju zajedničkih ambicija i ciljeva. Također, s obzirom na novu ulogu, aktualni trener seniorske momčadi Dalibor Zupičić se odlučio povući s pozicije člana Izvršnog odbora i dopredsjednika kluba.

Vezano, skupština kluba je, prije imenovanja novog, usvojila prijedlog Izvršnog odbora o povećanju broja dopredsjednika s jednog na dvoje te je zatim imenovala, odnosno usvojila prijedlog da u ostatku mandata ulogu dopredsjednika odrađuju Boris Milevoj i Renato Jelčić. Spomenutu dvojicu ne treba previše predstavljati jer svatko blizak sportskim krugovima u gradu Labinu zna o kakvim se kvalitetnim sportskim djelatnicima radi.

Nakon tri spomenute promjene, za kraj skupština kluba usvojila je novi prijedlog članstva u klubu. Cilj je kvalitetnije posložiti i jasnije definirati članstvo u klubu, te obaveze i prava članova u klubu.

Povodom završetka generalno sponzorstva s tvrtkom Rudan d.o.o. Patrik Franković je uručio prigodan poklon direktoru tvrtke Rudan d.o.o. te se zahvalio na odličnoj suradnji u protekle dvije godine.

Na kraju riječ su preuzeli glavni tajnik Sportske zajednice Grada Labina, gosp. Siniša Verbanac, te gradonačelnik Grada Labina, gosp. Valter Glavičić koji su se obratili prisutnim skupštinarima te izrazili zadovoljstvo povratkom na stare staze, odnosno vraćanje na izvorno ime RK Rudar. Gradonačelnik nije propustio još jednom pohvaliti rad Labinske škole rukometa i strategiju kluba da se ulaže u rad s mladima i oslonac na igrače iz vlastitog pogona.

 

 

 

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare