Nakon povijesne utakmice Marija Ratkajca u Buzetu, on i RK Rudar Adria Oil ponovno gostuju u istoj dvorani na sjeveru Istre. Naime, Ratkajec je postignuo rekordnih 21 golova uzimajući samo 25 šuteva, a uz to zabio i svaki od 8 sedmeraca koja je uzeo. O utakmici kojoj nas čeka večeras i o svojoj predstavi u prošloj Ratkajec komentira: „Poslije ovakve utakmice moraš se dobro osjećati… iskreno ne bi puno htio pričati o [Buzetu], trebamo gledat nas i našu igru… Imamo malo veći roster od zadnjeg puta, pa će biti lakše igrati.“ Također ističe kako je sigurno veći žar, kada su istarski derbiji u pitanju, odnoseći se na publiku i atmosferu u dvorani.

RK Rudar Adria Oil na raspolaganju nije imao Frankovića i Derossija:

Rudar je ponovno igrao bez par ključnih igrača, ali ponovno i pokazao da može i bez njih igrati na visokoj razini. Kakav je pristup ekipe i trenera kada izostaju bitni igrači?

„Onoga koga nema, bez njega se može i mora, naravno da onda drugi igrači moraju malo više povući, i pokušati pokrpati izostanke.“

RK Rudar Adria Oil prošlu je utakmicu kupa pobijedio dominantnom predstavom protiv MRK 28. April. Večeras kovari idu po novu pobjedu u HRS Kupu 2022. u 19 sati. Jasno je da će obje ekipe biti motivirane i nadamo se da će se naši kovari kompletirati te sa svim dostupnim igračima ustupiti u ovaj neizvjestan susret.

Piše: Vito Rocco

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare