Ove nedjelje u Rijeci u Centru Zamet odigrati će se zaostalo 10. kolo 1. HRL u kategoriji dječaka U17. To je ujedno i posljednje kolo s kojim završava sezona. Naša momčad U17 tako će u sklopu 10. kola odigrati dvije utakmice protiv domaćina RK Zameta i RK Trsata.

Raspored utakmica 10. kola 1. HRL U17:

  • 10:00 / RK Rudar – RK Zamet
  • 11:10 / RK Arena Pula – RK Trsat
  • 12:20 / RK Zamet – RK Arena Pula
  • 13:30 / RK Trsat – RK Rudar

RK Zamet je trenutno vodeća momčad lige, s 31 osvojenim bodom drže uvjerljivo 1. mjesto dok se RK Trsat nalazi na 3. mjestu s 28 osvojenih bodova, jednakim brojem bodova kao i drugoplasirani HRK Karlovac. Slijede RK Poreč na 4. mjestu s 24 boda i RK Umag na 5. mjestu s 21 bodom. Svima je ostalo još dvije utakmice do kraja prvenstva i što se tiče odlaska na završnicu prvenstva prve tri momčadi bodovno su osigurane, dok će borbu za 4. mjesto voditi dvije istarske momčadi RK Poreč i RK Umag i to već ove nedjelje. Naime u SD Stella Maris u Umagu odigravaju se zaostale utakmice 7. i 8. kola, u sklopu 7. kola odigrati će se međusobni dvoboj između RK Umaga i RK Poreča, dok će u sklopu 8. kola obje momčadi odigrati protiv HRK Karlovca koji je već bodovno osiguran. Matematički gledano RK Umag mora pobijediti u obje utakmice, izravnog konkurenta RK Poreč i već osigurani HRK Karlovac, ali se isto tako moraju nadati porazu RK Poreča protiv HRK Karlovca jer Poreču je dovoljan 1 bod kako bi potvrdili 4. mjesto koje vodi na završnicu. Svakako zanimljiva nedjelja u Umagu.

Tablica 1. HRL U17 regija 1

S druge strane, odnosno s donje strane, kovari svoje prvenstvo završavaju na 9. ili 10. mjestu. Iznenađujućim porazom prošlog vikenda protiv RK Mornara Crikvenice naša je momčad pala na pred posljednje 10. mjesto te je s 11. osvojenih bodova izjednačena upravo s RK Mornar Crikvenicom. O rezultatima prošlog vikenda više možete pročitati ovdje.

Ukoliko se dečki žele maknuti s 10. mjesta pred njima je težak zadatak, odnosno dvije teške utakmice protiv vodećih momčadi lige, RK Zameta i RK Trsata. U te dvije utakmice dečkima je dovoljan i bod kako bi se dignuli na 9. mjesto, jer je RK Mornar Crikvenica odigrala sve svoje utakmice, a vjerujemo da s dobrom igrom mogu napraviti i više od 1 boda, ali pričekajmo nedjelju.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare