Nakon dramatične utakmice 1. kola 1. HRL Jug protiv RK Zadra 1954 nema idealnijeg imena za našu rubriku JEDNOM KOVAR UVIJEK KOVAR nego ono Lirodana Zene, koji je u toj utakmici sa 17 obrana bio igrač utakmice.

Kao što se moglo zaključiti Liridon Zena je novo ime u redovima RK Rudar Adria Oil na poziciji vratara. Svoje iskustvo stjecao je godinama od matičnog kluba RK Mornar Crikvenice do premijer ligaša RK Zameta iz kojeg je i prešao u redove kovara. Uz to Zena je reprezentativac Kosova već dvije godine tako da je mnoge začudio njegov prelazak iz Premijer lige u niži rang, misleći da će tim potezom upravo njegov reprezentativni status biti upitan. Međutim pristup treninzima i suradnja s momčadi, koje je na visokoj razini, rezultiralo je pozivom za sljedeće okupljanje reprezentacije Kosova za kvalifikacije za svjetsko prvenstvo. Bez da ga previše hvalimo, Liridon Zena je definitivno pravo pojačanje koje je ovom klubu trebalo, kako na terenu tako i van terena.

U kratkom razgovoru nakon prve službene utakmice upitali smo ga par pitanja da ga još malo bolje upoznamo i da vidimo kako se snašao u novom okruženju.

“U Labinu mi je super, oduševio me kao grad ,a još više ljudi u njemu. Jedno pozitivno iznenađenje jer ga nisam tako zamišljao. Volim gradove u kojem vole sport a pogotovo rukomet, a Labin je definitivno takav grad.” odgovorio je Liridon Zena na naše prvo pitanje kakav mu je Labin kao grad.

Nakon toga osvrnuli smo se na momčad i kako se snašao u njoj. “Mislim da sam se snašao relativno dobro, prvenstveno zahvaljujući ekipi koja me je jako dobro prihvatila i tako mi olakšala boravak u Labinu. Momčad je jako dobra, to su većinom mladi dečki koji su jako borbeni i željni uspjeha. To me jako motivira, volim igrati u takvom okruženju i s takvom momčadi.” 

Već smo spomenuli kako je  Liridon Zena došao u Labin iz premijer ligaša RK Zameta, odnosno iz Premijer lige u niži rang 1. HRL Jug. Što ga je potaknulo na taj potez i dali će to utjecati na njegov reprezentativni status, Zena je odgovorio sljedeće, “U Zametu mi je bilo super cijelu sezonu, nakon završetka sezone dosta igrača je promijenilo klub a među njima i trener Valter Matošević, najbolji trener vratara koji mi je bio velika podrška, pa sam na temelju toga odlučio i ja tražiti novi klub. Iako sam imao dosta ponuda na kraju sam se odlučio za Labin, jako mi se dopao sistem rada i vjerujem da moj reprezentativni status neće biti ugrožen tim potezom.”.

Svoju kvalitetu dokazao je već u prvoj utakmici sezone, u kojoj je u dramatičnoj završnici poražen RK Zadar 1954 rezultatom 23-22, a upravo Liridon Zena je sa 17 obrana bio igrač utakmice.

“Izuzetno sam sretan da sam tako dobro otvorio sezonu, pogotovo jer se igralo na domaćem terenu i pred domaćom publikom. Iako sam imao 17 obrana i od vaše strane proglašen za igrača utakmice, ovu utakmicu je pobijedila momčad. Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja ali je na kraju pobijedila borba i želja za pobjedom koju smo pokazali svi na terenu.”

Sljedeći protivnik kovarima je momčad RK Balić Metličić, odnosno od ove sezone RK BM 07. U prošlom kolu pokazali su svoju kvalitetu na gostovanju u Buzetu pobijedivši 29-26 i time iznenadili mnoge koji prate tu ligu. Utakmica se igra ove subote na Gripama a Zena je i ovoga puta optimističan.

“Iako nas muče neke ozljede nadam se da u Split odlazimo kompletni po 2 boda. BM je mlada i brza momčad, dobro igraju što su pokazali na prošloj utakmici, ali mi idemo s jednim ciljem a to je pobjeda.” jasno je poručio Zena što očekuje od sljedeće utakmice te nastavio, “Iako nam treba malo vremena da se uigramo mislim da smo jako dobra momčad koja može puno dati i iznenaditi mnoge. Vjerujem da ova momčad ima kvalitetu za vrh tablice tako da će ovo biti jedna jako zanimljiva i odlična sezona.”

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare