Ove subote na rasporedu je 2. kolo 1. HRL Jug u sklopu kojeg RK Rudar Adria Oil gostuje u Splitu protiv RK BM 07. Utakmica se igra u ŠC Gripe s početkom u 20:00 sati.

RK BM 07 je jedna vrlo mlada i brza ekipa, i sigurno će biti težak protivnik našim kovarima, kao što su to bili i prošlo kolo kada su na iznenađenje mnogih pobijedili na gostovanju u Buzetu rezultatom 29-26.

U međusobnom omjeru RK BM 07 stoji bolje od kovara. Kovari su prvu i jedinu pobjedu ostvarili 19. listopada 2019. kada su u Labinu bili bolji rezultatom 20-19. Iste sezone kovari su u Splitu poraženi s visokih 8 razlike, 24-16. U sljedećoj, odnosno u prošloj sezoni u oba dva susreta, u Labinu i u Splitu, RK BM 07 bio je bolji rezultatom 29-26 u obje utakmice.

Obje ekipe su ovu sezonu otvorile s pobjedom, RK BM 07 pobjedom protiv RK Buzeta i to na gostujućem terenu, dok su kovari bili bolji od RK Zadra 1954 rezultatom 23-22.

“Utakmica protiv Zadra je prema očekivanju bila jako teška, ali ostvarena pobjeda je time slađa. Ekipa je djelomično bila sputana važnošću pobjede i to je bilo vidljivo od prve minute, osobito u fazi napada gdje smo promašili previše zicera i nismo naplatili dobru igru u obrani. Zadar je to iskoristio i poveo 3 razlike, ali je ekipa pokazala karakter i želju za pobjedom gdje je serijom 5:0 okrenuta utakmica i važni bodovi su ostali doma.” osvrnuo se trener Zupičić na 1. kolo i utakmicu protiv RK Zadra 1954 te odmah najavio gostovanje u Splitu. “U Splitu nas očekuje slična utakmica protiv mlade, poletne i brze ekipe Balić Metličić. BM je krenula u prvenstvo uvjerljivom pobjedom u Buzetu, ali mi u Split idemo neopterećeni i željni nadigravanja s ekipom koja gaji sličan rukomet kao i mi.”

Na žalost momčad kovara ni ovoga puta neće biti kompletna zbog ozljede igrača. “Još uvijek ne možemo računati na Ratkajeca, ali i bez njega idemo tražiti pozitivan rezultat.” otkrio nam je za kraj trener Zupičić.

 

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare