U subotu u dvorani SC Franko Mileta odigrala se utakmica 13.kola 1.HRL jug, u kojoj je domaćin RK Rudar Adria Oil svladao gostujuću ekipu, RK Opuzen.

Od samog početka vidjelo se da će utakmica biti čvrsta i gruba, do 15′ se igralo gol za gol, nakon čega Kovari dižu tempo igre i bježe na +6 (12-6). Razliku od 6 golova prednosti drže do  kraja prvog poluvremena. U 41. minuti Kostić kod domaćih i Jelavić kod gostiju, dobivaju crvene kartone i odlaze na tribinu. Nedugo nakon zarađenog crvenog kartona gostujući igrač vrijeđa suca sa tribina i dobiva plavi karton. Kovari su održavali svoju prednost gotovo do samog kraja, te se kod 27:20 smatralo da je utakmica gotova. Međutim, više banalnih grešaka kod domaćih igrači Opuzena naplaćuju i smanjuju prednost na samo 2 razlike, 27:25. Naši igrači ipak nisu dopustili preokret, te završavaju utakmicu rezultatom 28-25. U domaćim redovima najefikasniji bili su kapetan Ratkajec sa 13 golova i Lazar sa 10. Prvi strijelac gostiju bio je Jelavić sa 6 pogodaka, a pratili su ga Žuvelek i Bošković sa po 5 golova.

Pristupili smo maksimalno ozbiljno utakmici, svi smo imali jedan zajednički cilj, a to je bio 2 boda sa što većom gol razlikom. Za razliku od prošle utakmice imali smo pomoć ministra Koleta, koja nam puno znači u obrani i napadu. Dobro smo otvorili utakmicu, no zbog par brzopletih grešaka vratili smo Opuzen u igru. Do kraja poluvremena imali smo utakmicu pod kontrolom i povećavali razliku. Trebamo poraditi na privođenju utakmice kraju i osiguravanju pobjede, kako bi izbjegli infarktne završnice.
Iduće kolo u Umagu sigurno napadamo bodove. Zbog situacije na tablici svaku utakmicu moramo igrati kao da je odlučujuća. Ne treba govoriti kako je ovo istarski derbi i kako motiva ne fali“, rekao je Alexandar Lazar, uz Maria Ratkajca najbolji pojedinac susreta.

 

RK Rudar Adria Oil sljedećeg vikenda odlazi na gostovanje u Umag, protiv istoimene ekipe. Utakmica je na rasporedu u subotu 04.03 u SD Stella Maris (Umag) sa početkom u 19 sati.

SRETNO KOVARI!!

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare