U subotu je odigrano 20. kolo 1. HRL Jug između domaćina RK Mornar Dramalj-Crikvenica i RK “Rudar” Labina, što je ujedno bio i derbi začelja s obzirom na trenutno stanje na tablici. U rezultatski neizvjesnoj utakmici od samog početka do kraja i unatoč svim problemima pobjeda je na kraju ipak išla na stranu kovara. Kako smo već naučeni da svaka utakmica nosi svoje probleme, tako je bilo i u subotu. Već u startu otpao je Jurman koji zbog ozljede ipak nije bio u sastavu a nije ni putovao u Crikvenicu. Zatim sredinom prvog poluvremena Franković prima težak udarac u glavu zbog kojeg je kasnije morao na Sušak da bi mu se konstatirao slabiji potres mozga, i uz to dogodila se teža ozljeda Jelušića koji će sigurno biti van pogodna do kraja sezone.

No vratimo se na početak, unatoč problemima prije i tokom utakmice, naši odlično otvaraju prvo poluvrijeme, preko Frankovića i Lazara poveli su 2-0, i prvih 10 minuta utakmice drže vodstvo na svojoj strani. Zatim domaćin radi preokret, preko Čupića poravnava na 5-5 a nakon toga preko Smojvera i ponovno Čupića preuzimaju prednost u svoje ruke. Nakon toga slijede crne minute za domaćina, najprije dvostruko isključenje Mozetiča i Mataije da bi u 15. minuti zbog već spomenutog direktnog udarca u glavu Frankovića Pikec dobio izravni crveni karton. Kovari do 20. minute preko Lukšića ponovno poravnavaju rezultat na 9-9 da bi zatim Ratkajec, koji je u ovoj utakmici bio maestralan, prebacio vodstvo na našu stranu. U međuvremenu desila se i spomenuta ozljeda Jelušića a nakon teškog udarca u glavu ponovno je u igru morao mladi Franković. Domaćin tada zove minutu predaha i nakon toga ponovno uspijevaju poravnati rezultat što je bio alarm za minutu predaha u našim redovima. Kako je domaćin iskoristio minutu predaha, još bolje smo je iskoristili i mi. Nakon time-outa kovari rade seriju 3-0 i na poluvrijeme se ide s lijepom prednošću od 3 pogotka, rezultat na poluvremenu 15-12.

U nastavku ponovno problemi za kovare. Franković u samom startu dobiva isključenje što domaćin koristi i s 3 brza pogotka vraća se u egal. U egalu se igralo do 53. minute kada je na semaforu 23-23. Nakon toga kovari uspijevaju slomiti domaćina i s 4 vezana pogotka rješavaju pitanje pobjednika. Na kraju utakmice rezultat 24-27 za novu pobjedu kovara i 2 nova boda koja su ih definitivno udaljila od posljednjeg mjesta na tablici.

Zapisnik s utakmice 20. kola 1. HRL Jug

Osim Ratkajeca koji je odigrao odličnu utakmicu i s 14 pogodaka bio enigma za protivničku obranu, u ovoj utakmici definitivno treba pohvaliti cijelu ekipu. Šucin je kao i inače odlično dirigirao našom obranom, Lazar koji se polako vraća nakon teške ozljede s lakoćom zabija u odlučujućim trenucima, Franković koji je veći dio utakmice odigrao s blažim potresom mozga i imao je snage potegnuti u odlučujućim trenucima, Murselović je na golu svojim obranama izluđivao protivnika, Lukšić je dobro odradio i fazu obrane i fazu napada, a tu su i ostali mlađi igrači poput Vozile i Kokota koji polako dobivaju sve veću minutažu i možemo reći da su je dobro iskoristili.

Stanje na tablici je i dalje nepromijenjeno, nalazimo se na 11. mjestu sa 8 bodova međutim pobjedom u Crikvenici definitivno smo izbjegli posljednje mjesto na tablici. A tko zna, do kraja su još 3 utakmice, od čega dvije domaće i jedna u gostima, možda se dignemo i do 10. mjesta.

Tablica 1. HRL Jug

Sljedeća na redu je utakmica protiv RK Metković Mehanike koja se ove subote igra u Labinu.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare