Naša momčad, desetkovana velikim brojem izostanaka, pružila je odličnu i hrabru borbu do samog kraja u posljednjoj utakmici sezone protiv RK Ribola Kaštela, trećeplasirane momčadi lige. Naši kovari odlično su otvorili utakmicu i već u prvih 10 minuta imali veliku prednost od 7-1. Nakon toga domaćin se malo budi i do 25. minute uspijevaju vratiti utakmicu u egal i prvi put izjednačavaju rezultat na 11-11. Nakon toga mladi Slomić i Vozila zabijaju za ponovno vodstvo kovara i na predah se ide s rezultatom +2 za naše.

Do 40. minute prednost je na našoj strani, tada s mini serijom 3-0 domaćin stiže zaostatak od -2 gola i preuzima vodstvo po prvi puta na utakmici. Već smo pomislili kako ponovno slijedi pad u igri kovara međutim tada na scenu stupa Ratkajec koji svojim golovima drži kovare u egalu i u 49. minuti ponovno vraća vodstvo na našu stranu. U posljednjih 10 minuta utakmice ulazimo s prednošću od +1, što realno nitko nije mogao očekivati s obzirom na probleme u sastavu, međutim još jednom dečki su pokazali da mogu iznenaditi. Nažalost u tih posljednjih 10 minuta domaćin je ponovno uspio poravnati rezultat i preuzeti vodstvo u svoje ruke te su ga uspješno očuvali do kraja utakmice. Na kraju rezultat 28-25 i poraz kovara za kraj sezone u jednoj vrlo borbenoj i odličnoj utakmici.

Zapisnik 22. kola 1. HRL Jug

U našim redovima ponovno su najefikasniji bili Ratkajec i Franković, obojica po 9 pogodaka, dok su se u strijelce upisali još i Kokot s 2, Tomičić, Vozila, Dželili, Slomić i Lukšić s po 1 pogotkom. Trener Zupičić je i u ovoj utakmici imao probleme sa sastavom, na put zbog poslovnih obaveza nisu išli Lazar i Štucin, dok su još ranije zbog ozljede otpali Jelušić i Jurman. U sastavu su uz Ratkajeca bili sve igrači iz U17 momčadi koji su još jednom pokazali kako se na njih može računati u sljedećim sezonama.

Tablica 1. HRL Jug

Kovari su na kraju završili na 11. mjestu s 10 osvojenih bodova, što svakako nije zadovoljavajuće međutim uzevši u obzir u kakvim smo se sve problemima nalazili ove sezone, teško da je netko mogao prognozirati bolje. Tko zna, da smo ostali u istom sastavu od početka do kraja sezone, vjerojatno bi rezultat bio puno bolji. Nadamo se da će upravo tako biti sljedeće sezone.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare