Rukometaši RK Rudar Adria Oil ovog su vikenda u sklopu priprema gostovali u Buzetu na 24. Memorijalnom rukometnom turniru Bojan Piutti uz domaćina RK Buzet i MRK Kozala iz Rijeke.

Turnir se odigrao po kružnom sistemu, svatko sa svakim, te je na kraju bodovno određen finalni plasman. U prvoj utakmici domaćin RK Buzet bio je bolji od MRK Kozale rezultatom 23-21. Nakon toga naši kovari poraženi su od domaćina rezultatom 22-19. Kovari su imali prednost na poluvremenu i veći dio drugog poluvremena međutim pred kraj domaćin je uspio preokrenuti i zadržati vodstvo do samoga kraja. U posljednjoj utakmici kovari su isto tako zabilježili poraz od MRK Kozale, rezultat 18-14.

Unatoč dva poraza razloga za brigu nema. “Bilo je stvari s kojima možemo biti zadovolji, a isto tako ima i stvari koje trebamo promijeniti i momčadi je definitivno potrebno još malo vremena ako bi se uigrali, tako da vjerujem da onda možemo očekivati bolje rezultate i još bolju i ljepšu igru. Drago mi je da su priliku za igru dobili svi, pa i oni najmlađi kojim je iskustvo u takvim utakmicama svakako potrebno.” izjavio je trener Dalibor Zupičić.

RK Rudar Adria Oil nije nastupio u punom sastavu, zbog privatnih razloga na turniru nije bilo Maria Ratkajeca, već u prvoj utakmici zbog ozljede je iz sastava ispao Antonio Jelušić, a s ozljedom se mučio i Niko Franković. Treba pohvaliti Alexandra Lazara koji je proglašen za najboljeg strijelca turnira. Uz njega, za najboljeg golmana proglašen je Aleksandar Tušev, i za najboljeg igrača Igor Šegota, obojica iz redova RK Buzeta.

REZULTATI:

RK Buzet (23)(21) MRK Kozala
RK Buzet (22)(19) RK Rudar Adria Oil
RK Rudar Adria Oil (14)(18) MRK Kozala

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare