U osmom kolu 1.HRL jug rukometaši RK Rudar Adria Oil svladali su ekipu RK Rovinj sa rezultatom 27-24. Kovari pod vodstvom Valtera Matoševića dolaze do svoje druge ovosezonske pobjede koja je bila od krucijalne važnosti. Derbi koji se isplatio pogledat.

Utakmica u Labinu krenula je čvrsto i borbeno šta doliči utakmici između ova dva tima, igralo  se gol za gol do desete minute, nakon čega Rudar uspijeva slomiti otpor Rovinja i postiže tri uzastopna gola. Kovari su odrađivali odličan posao u obrani te uz pomoć sjajnog Liridona Zene  koji sprječava nekoliko čistih udaraca prema vratima te gura kovare da privedu prvo poluvrijeme kraju sa velikih +6(16:10).

Tijek utakmice se u drugom dijelu nije mijenjao, svaki pokušaj spajanja  rezultata Rovinja, bio je spriječen, kovari nisu dopustili protivnicima da preuzmu kontrolu na terenu i svoju veliku prednost drže do samog kraja te završavaju utakmicu sa +3(27-24). Liridon Zena utakmicu završava sa nestvarnih dvadeset(20) obrana, prvi strijelci utakmice bili su Alexandar Lazar sa osam(8) pogodaka, Antonio Jelušić sa pet(5), a po četri(4) gola upisuju kapetan Mario Ratkajec i Marin Dukić. Moramo spomenuti da se na teren vratio Karlo Štucin i upisao se u listu strijelaca.

 

Prije svega želim se zahvaliti ekipi i treneru Valteru što su bez ikakvog razmišljanja prihvatili moj povratak na teren. Utakmica protiv Rovinja bila je čvrsta, borbena, korektna sa obije strane pravi istarski derbi, samo šta smo ovaj put mi uistinu više željeli ovu pobjedu, bila je prijeko potrebna za ovaj tim, a i za našu publiku, kojoj se ovim putem zahvaljujem na neumornom bodrenju i pozivam da nam se priključe ove srijede u utakmici protiv Zameta “ izjavio je Karlo Štucin.

 

Sljedeća utakmica Rudara na rasporedu je 23.11. kada kovari , u sklopu Hrvatskog Kupa igraju protiv premijer ligaša  RK Zamet. Pozivamo vas da dođete  u dvoranu SC Franko Mileta sa početkom u 19:30 i podržite kovare.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare