Prethodna je sezona za rukometaše RK Rudar Adria Oila bila iznimno uspješna. Osvojeno je treće mjesto, što je bio i zacrtani plan, ekipa je dobila godinu dana dragocjenog iskustva i stvoreni su temelji za korak više.

Odlasci su sastavni dio sporta, ali kada igrači odlaze u bolje i veće klubove onda je to pokazatelj da se u klubu dobro radi. Tako smo krajem sezone  ostali bez Nike Frankovića, na čiji smo prelazak u PPD Zagreb ipak iznimno ponosni, bez Brune Ugrina koji je također napravio korak dalje u karijeri i prešao u češkog prvoligaša iz Brna, i bez Tea Tomičića kojeg je životni put odveo u Zagreb na studij i koji će sportsku karijeru nastaviti u Metalcu.

U novu smo sezonu ušli s velikim ambicijama da napravimo korak više, no prije svega korak više u radu i treniranju. Stoga smo za trenera seniora angažirali  Valtera Matoševića, značajno rukometno ime, velikog znalca i još većeg radnika. Valteru smo pridružili naše strukovne snage Gorana Murselovića i Zdenka Batinića, spoj mladosti i iskustva koji je i proteklih sezona zajednički surađivao.

Nastale rupe u igračkom kadru popunili smo s nekoliko dolazaka, ali i uključivanjem naših mlađih igrača iz škole rukometa. Tako su u Labin pristigli na Luka Matačić iz RK Đakovo, Sebastijan Lučić iz RK Kozala, braća Vuksan i Matija Zmajević iz Nikšića, Crna Gora, svi redom vanjski igrači, a iz RK Zameta na poziciji vratara nam stiže mladi i perspektivni kadetski reprezentativac Toni Matošević.

Nažalost, i ove godine ozljede nas nisu zaobišle, pa  staru ozljedu ahilove tetive vuče Antonio Jelušić čijem se povratku nadamo početkom studenog, dok je Luka Matačić slomio prst, uspješno je operiran i rehabilitacija je u tijeku i također i njega očekujemo početkom studenog. Manjih problema imao je i Toni Matošević, ali nas raduje da se slijedeći tjedan priključuje. Radne obaveze su također jedan od glavnih zapreka za redovno treniranje, pa tako čekamo povratak Karla Štucina i uključenje Aleksandra Lazara u redovni  trenažni proces.

No, kako kaže stara poslovica, koga nema bez njega se mora, pa tako mi i dalje u svojim redovima imamo provjerena i jaka igračka imena poput Maria Ratkajeca i Bruna Derosija, na golu sigurnog i pouzdanog  Liridona Zenu, vatrenog Marina Dukića, mlade, ali dokazane snage Andra Lušića i Luku Murselovića, a ove godine očekujemo i značajniji doprinos i ostalih igrača iz naše rukometne škole Gabrijela Vozile, Kledija Đelili, Adriana Mandića, Alexa Kokota i Leona Slomića. Prvim minutama za seniorsku momčad ove godine mogu očekivati i Ivan Dundara, Lucian Derosi i Anel Velagić, a možda i još neka imena iz Labinske škole rukometa.

Bez obzira na sve probleme i izazove, ljestvica i dalje stoji visoko podignuta, pripreme su se odlično odradile i motivirani i spremni iščekujemo početak prvenstva i duboko smo uvjereni da ovu subotu u 20 sati bodovi ostaju u Labinu.

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare