Nakon neto završene sezone u kojoj je RK Rudar Adria Oil završio na visokom 3. mjestu 1. HRL Jug, u klubu se već počelo raditi na kompletiranju ekipe i stručnog kadra za nadolazeću sezonu. Prvi potez uprava kluba napravila je rješavanjem gorućeg problema odnosno pronalaskom glavnog trenera seniorske momčadi i možemo slobodno reći kako su napravili odličan potez. U sljedećoj sezoni glavni trener seniorske momčadi RK Rudar Adria Oil biti će ni manje ni više nego Valter Matošević.

Valter Matošević je osoba koju ne treba previše upoznavati s rukometnom javnošću, najjednostavnije rečeno radi se o legendi hrvatskog rukometa. Kao član hrvatske reprezentacije sudjelovao je u dva najveća uspjeha: osvajanju olimpijskih zlatnih medalja na Igrama u Atlanti 1996. te na Igrama u Ateni 2004. godine. Sveukupno je sudjelovao na četiri Svjetska prvenstva, pet Europskih prvenstva, dva put na Olimpijskim i Mediteranskim igrama, te jednom u Superligi.

Nakon uspješne igračke karijere Valter Matošević se prebacio u trenerske vode te postaje trener vratara Hrvatske kadetske reprezentacije, a kasnije i seniorske. Radio je i u svom matičnom klubu RK Zamet najprije kao trener golmana i pomoćni trener a kasnije i kao glavni trener seniorske momčadi. Osim Zameta vodio je i RK Mornar Crikvenicu gdje je odlično surađivao s našim ponajboljim igračem Liridonom Zenom, a njihova suradnja se nastavila i u RK Zametu sezonu prije dolaska Zene u Labin. “Bit će mi jako drago ponovno surađivati s jednim od najboljih vratara na svijetu te se svakako veselim novoj sezoni pod njegovim vodstvom.” izjavio je Zena koji nije mogao sakriti zadovoljstvo njegovim dolaskom.

Simpatije su obostrane, “Dvije godine smo radili zajedno u Crikvenici, nakon toga godinu dana u Zametu i sad nas opet očekuje zajednička suradnja što me jako veseli jer se definitivno radi o jednom odličnom golmanu koji je s vremenom izborio status reprezentativca.” izjavio je Matošević.

O samom dolasku u Labin kaže kako ga privukla ambicija kluba i atmosfera u klubu. “Labin je oduvijek bio na dobrom glasu što se tiče rukometa a dobra atmosfera oko kluba i ambicije kluba su definitivno glavni razlog zašto sam prihvatio ulogu glavnog trenera.”

Osim promjene u trenerskom kadru, upravu kluba očekuje dosta posla kako bi se upotpunio i igrački kadar. Neki igrači su se povukli iz poslovnih razloga, a uz Franković koji je potpisao za PPD Zagreb transfer u drugi klub najavio je i Ugrin. “Što se tiče igračkog kadra djelomično sam upoznat s onime što me dočekuje. Pratim 1. HRL Jug pa tako i Labin tako da neke starije igrače znam dok su mi mlađi nepoznanica ali definitivno ćemo trebati povećati roster ekipe kako bi spremni dočekali novu sezonu.” izjavio je za kraj novi trener kovara Valter Matošević.

O samim ambicijama kluba za sljedeću sezonu razgovarali smo i s predsjednikom kluba Patrikom Frankovićem koji ne skriva kako su ambicije kluba borba za vrh. “Mislim da su ambicije i planovi kluba već prilično vidljivi iz samog izbora Valtera za glavnog trenera seniorske momčadi. O Valteru ne treba trošiti previše riječi, vrhunski rukometni stručnjak i veliki radnik s pregršt iskustva u najvišim razinama rukometa i siguran sam da ćemo uz njegovu pomoć naš klub postaviti na još veći nivo. Ove smo sezone postavili dobre temelje i pokazali da imamo kvalitetu i za sam vrh, i na tom tragu želimo i nastaviti. Jačanjem strukovnog dijela želimo radom i samo radom napredovati i duboko smo uvjereni da tad rezultat neće izostati. Trenutno radimo na dolasku nekoliko igrača koji bi nam pomogli u ostvarenju naših ambicija koje, ako se svi preduvjeti ostvare, nisu male.”

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare