U sklopu 9. kola 1. HRL Jug kovari su uspjeli, teže od očekivanog, pobijediti momčad Crikvenice na svom terenu. Prvo poluvrijeme je definitivno pripalo gostima koji su postigli čak 16 pogodaka dok su kovari bili u zaostatku -2, na poluvremenu rezultat 16-14 za goste.

U drugom poluvremenu druga priča, kovari hvataju prednost te u 51 minuti uspijevaju prednost prebaciti na svoju stranu i držati je do kraja utakmice do finalnih 29-26.

Odlučujuću rolu u obrani odradio je odlični Karlo Štucin koji je uz odličnu igru u obrani uspio zabiti i 3 gola u napadu.

Na golu odlični Štingl izluđivao je goste svojim obranama u odlučujućim trenucima, dok su se u napadu svojim golovima najviše istaknuli Franković, Derossi sa po 7, te Jelušić i Jurman sa po 6 pogodaka.

Karlo ŠTUCIN “Nakon dobrog ulaska u utakmicu, popustili smo u obrani i nismo uspijevali zaustaviti njihove napade, te smo u prvom poluvremenu primili previše golova. Zasigurno se u tom razdoblju osjetio izostanak našeg kapetana Kostića koji nam je važan kotačić obrane. U drugom dijelu podigli smo agresivnost, te zahvaljujući borbenosti i obranama našeg vratara Štingla, uspjeli smo  svesti goste na samo 10 pogodaka te tako riješili utakmicu. Čestitam dečkima na pobjedi i borbenosti, te vjerujem da će nam ova pobjeda biti vjetar u leda, kako za subotnju utakmicu protiv Kaštele tako i za drugi dio prvenstva.”

Toni ŠTINGL “U utakmicu smo ušli s laganom nervozom , vjerojatno uzrokovanom velikim pritiskom koji je na nas stvarala ova  utakmica. Na polovici drugog dijela napokon je do izražaja došla naša želja i volja za ovim izrazito važnim bodovima. Ekipa se tada probudila, ja sam dao malo doprinosa na golu i zajedno smo spriječili borbene goste da otputuju doma s ovako 2 važna boda. Preostala nam je još jedna utakmica do kraja polu sezone koju nakon ove pobjede dočekujemo s puno manjim pritiskom, ali isto tako s ciljem da pokušamo ugrabiti još koji bod za kraja 2020.”

Sljedeća utakmica je već ove subote s početkom u 20:00 sati protiv RK Ribola Kaštele.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare