Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na svojoj 9. sjednici, održanoj 08. travnja, donio je odluku na osnovu koje se zaustavljaju natjecanja u Paket24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, 1. HRL sjever i jug za muške i 2. HRL sjever, zapad i jug za žene. Sva navedena natjecanja zaustavljaju se u periodu od 10. travnja do 22. svibnja, osim u 2. HRL ligi sjever, zapad i jug za žene gdje će pauza biti nešto kraća, do 15. svibnja.

Odluku HRS-a prenosimo u cijelosti.

Podsjetimo, početkom tjedna aktualni prvak RK PPD Zagreb, uz blagoslov Zagrebačkog rukometnog saveza poslao je dopis HRS-u u kojem se tražilo da se prvenstvo prekine na određeni period zbog loše epidemiološke situacije u Hrvatskoj. Nastavno na spomenuti dopis u HRS-u su najavili sjednicu Upravnog odbora za četvrtak 08. travanj na kojoj je i donesena spomenuta odluka o prekidu natjecanja do 22. svibnja, odnosno 15. svibnja za 2. HRL sjever, zapad i jug za žene.

Kako je spomenuto u priopćenju HRS-a, procjena čelnih ljudi HRS-a je da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, a tu se misli i na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti. “U danima kad korona virus buja kao gljive poslije kiše, i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni briga za zdravlje mora nam biti najvažnija.” priopćili su iz HRS-a.

Uz navedeno Upravni odbor HRS-a jasno je i decidirano naznačio da će se prvenstva u svim spomenutim ligama završiti i da nikad nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja, kako se i pisalo u pojedinim medijima i na forumima. U skladu s tom odlukom, iz HRS-a su poručili kako je napravljen detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket24 Premijer liga, koja bi počela s natjecanjem susretima četvrtfinala Kupa 19. svibnja, a završila 26./27. lipnja, susretima Kupa. Rukometašice bi pak, svoja natjecanja nastavile 16. svibnja završnicom Kupa, a posljednje ligaško kolo, imale bi 19. lipnja. Točan raspored igranja napravljen je i za sve ostale lige i klubovi će o njemu biti obaviješteni u najkraćem mogućem roku.

Tu odluku podržalo je 10 od 11 članova Upravnog odbora HRS-a dok je protiv te odluke bio predsjednik RK NEXE iz Našica, gosp. Ergović, koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova – što je i bio slučaj cijele ove sezone.

Zanimljivo je kako su van te odluke ostala natjecanja 1. HRL u kategoriji U16 i U17 koja nastavljaju po rasporedu. Naša momčad U17 već ovog vikenda gostuje u Rijeci gdje u sklopu 12. kola 1. HRL U17 igraju protiv domaćina MRK Kozale i HRK Karlovca. Nakon toga slijede im još 3 zaostala kola, 6. i 11. kolo u Puli, te 10. kolo ponovno u Rijeci, odnosno sve ukupno 6 utakmica.

Seniorska momčad nastaviti će i dalje sa treninzima u navedenom periodu, te će se pokušati što bolje pripremiti za nastavak sezone i borbu za ostanak u 1. HRL Jug. Podsjetimo kovarima je preostalo još 8 utakmica do kraja sezone od kojih su 3 zaostale utakmice upravo zbog posljednje samoizolacije kompletne momčadi.

Za kraj, nadamo se da će se ova situacija što prije završiti, kako iz HRS-a najavljuju da ćemo se što prije procijepiti i nastaviti sa prvenstvom. Budimo zdravi i budimo odgovorni.

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare