Mladi lijevi vanjski RK Rudar Adria Oil Niko Franković ponovno je pozvan na okupljanje kadetske reprezentacije u Zagrebu te i na međunarodni turnir u Mađarsku. Franković je, nažalost, izostao s prošlog okupljanja i Mediteranskog prvenstva u Ankari zbog pozitivnog testa na COVID-19. Kadeti reprezentacije su osvojili broncu na tom turniru, a Niko se osvrnuo na svoj izostanak i njegove osjećaje u tom trenutku: „Naravno da se nisam osjećao najbolje, no takve se stvari događaju u sportu. Žao mi je što nisam sudjelovao na tako velikom natjecanju i što nisam mogao pomoći ekipi, ali na neke stvari se jednostavno ne može utjecati. Čestitao bih ekipi na osvojenom fantastičnom 3. mjestu.“ Komentirao je i igru svojih suigrača te iskazao i zadovoljstvo njihovim uspjehom: „Mislim da svakako možemo biti zadovoljni s uspjehom, ekipa je pokazala karakter, volju i želju. Nesretno smo ispali u polufinalu, ali na kraju zasluženo pobjeđujemo Crnu Goru za 3. mjesto.“

Kadetska je reprezentacija dobila novi stručni stožer te ju od ovog okupljanja vodi izbornik Krešo Ivanković. Uz njega je i trener Slaven Radić, trener golmana Ivan Stevanović, kondicijski trener Danijel Brajković i tehniko Luka Štefanac.

Okupljanje će se održati 14. ožujka, u 11 sati u Zagrebu, a potom će se momčad uputiti prema Ivanić Gradu, gdje će trenirati do 17. ožujka, kada putuju u Mađarsku. Riječ je o međunarodnom turniru u gradu Balatonboglaru na kojemu će uz domaćina Mađarske i Hrvatske sudjelovati i Slovenija i Portugal. „Očekuju nas tri zahtjevne i teške utakmice protiv Mađarske, Slovenije i Portugala“, izjavio je Franković.

Ovi će kadeti reprezentacije po ljeti od 4. do 14. kolovoza nastupiti na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori, gdje su upali u skupinu s Italijom, Portugalom i Crnom Gorom. Na njemu će ukupno sudjelovati 16 momčadi europskog kontinenta.

Uz našeg Niku Frankovića, novi je izbornik Ivanković na nadolazeće okupljanje i turnir pozvao sljedeće igrače:

 1. TIN HERCEG, GRK VARAŽDIN 1930
 2. NIKOLA KAHLINA, MRK SESVETE
 3. VITO HORVAT, MRK ČAKOVEC
 4. FRAN ZOVAK, MRK SESVETE
 5. MIHOVIL KOZIĆ, RK BJELOVAR
 6. NIKO FRANKOVIĆ, RK RUDAR ADRIA OIL
 7. ALEKSANDAR ČAPRIĆ, MRK SESVETE
 8. MATIJA BAJER, RK VALPOVKA
 9. TONČI IVANIŠEVIĆ, RK BM 07
 10. TIAN BOROVEC, RK RUGVICA
 11. MARTIN TOMŠIĆ, RK MAKSIMIR PASTELA
 12. NIKOLA IVANKOVIĆ, RK RUGVICA
 13. KARLO JURIĆ, RK DUBRAVA
 14. GABRIJEL BARTOLIĆ, RK RUDAR RUDE
 15. MARKO TKALEC, MRK ČAKOVEC
 16. TONI ŽIVKOVIĆ, RK ZAMET
 17. FRANKO KRSTIĆ, RK VALPOVKA
 18. LUKA MALINARICH, RK POREČ
 19. IVAN PETROVIĆ, RK NEXE

PRIČUVNI IGRAČI (dolaze u slučaju naknadnog poziva):

 1. ZVONIMIR HRKA, RK RUGVICA
 2. PETAR LENCOVIĆ, RK ZAMET
 3. MARKO BAJAN, RK VALPOVKA
 4. TIN MARKOCI PETREKOVIĆ, RK DUBRAVA

Piše: Vito Rocco

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare