Kovari su u sklopu 1. kola 1. HRL Jug odigrali jednu vrlo tvrdu utakmicu u kojoj se praktički igralo gol za gol do zadnjih minuta utakmice.

Alen GriparićDečki su dali zadnji atom snage i imali smo šansu, odlučivala je praktički jedna lopta, moglo je ići i na našu stranu ali nije.”

Domaćin RK Zadar 1954 nanio je prvi poraz kovarima u novoj sezoni rezultatom 29-27 međutim unatoč dobroj igri kovara falila je širina klupe i malo sportske sreće u pojedinim trenucima.

Dalibor Zupičić “Utakmica je cijelo vrijeme bila u egalu i do samog kraja vrlo tvrda gdje su nijanse odlučivale o pobjedniku. Na našu žalost, ovaj put je to bio RK Zadar koji je u odlučujućim trenucima bio malo sretniji i spretniji. Nismo naplatili dobru golamnsku rolu Korada Juričića, ali je i golman Zadra u odlučujućim trenucima obranio sedmerac i čisti zicer našeg igrača. Bitna razlika je bila i u širini klupe domaćeg sastava jer smo nastupili bez Kostića, a i Jelušić se ozlijedio u 45 minuti i do kraja nije ulazio u igru. Veliki teret utakmice podnijeli su i naši najmlađi igrači, šesnaestogodišnjaci Lukšić i Franković koji su upisali prve prvoligaške minute i zabili prve prvoligaške golove.”

U redovima kovara najefikasniji je bio Lazar sa 10 postignutih pogodaka te na taj način nastavio odličan niz iz pripremnih utakmica. Na golu jednako dobar bio je i Juričić sakupivši 14 obrana.

Alexandar Lazar “Jurman se raspucao u drugom poluvremenu i Korado nas je gurao koliko god je mogao, ali falilo nam je malo iskustva – malo zamjene da promijenimo ritam. Par tehničkih i promašenih šuteva u najgorem trenutku i prelomilo se na njihovu stranu. Volje i želje za pobjedom nije falilo, dali smo sve od sebe i to treba zadržat kroz svaki trening i svaku utakmicu, bez obzira na rezultat, on će doći ako tako nastavimo.”

Kovari sljedeći vikend igraju na domaćem terenu protiv Karlovca, jednom od momčadi kojoj je ambicija ulazak u najviši rang.

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare