Slijedi naporan vikend za momčad U17. U subotu i nedjelju odigrati će ukupno 4 utakmice zaostalih kola 1. HRL sve u cilju kako bi se do kraja mjeseca travnja odigrale sve utakmice regularnog djela prvenstva i kako bi se momčadi koje su izborile završnicu na vrijeme pripremile za istu.

U subotu 17.04. kovari u sklopu zaostalog 6. kola 1. HRL igraju dvije utakmice protiv MRK Kozale i HRK Karlovca u Domu sportova Mate Parlov u Puli. Zaostalo 6. kolo je repriza 12. kola koje se igralo prošlog vikenda kada su kovari poraženi u Rijeci na Kozali protiv obje momčadi. Pisali smo o tome, nakon odličnog prvog poluvremena desio se pad koncentracije i loša igra u drugom poluvremenu, što je i razlog porazu u obje utakmice. Više o utakmicama 12. kola možete pročitati ovdje.

Raspored utakmica 6. kola 1. HRL:

  • 10:00 h / HRK Karlovac – RK Arena Pula
  • 11:15 h / MRK Kozala – RK Rudar
  • 12:30 h / RK Rudar – HRK Karlovac
  • 13:45 h / RK Arena Pula – MRK Kozala

Već u nedjelju 18.04. kovari ponovno putuju u Pulu kako bi odigrali dvije utakmice zaostalog 11. kola 1. HRL protiv momčadi RK Mornar Crikvenica i RK Senj. U prvom djelu sezone kovari su bili bolji u obje utakmice. Protiv RK Mornar Crikvenice pobijedili su rezultatom 33-18, dok su protiv RK Senja pobijedili rezultatom 30-15.

Raspored utakmica 11. kola 1. HRL:

  • 10:00 h / RK Mornar Crikvenica – RK Rudar
  • 11:15 h / RK Senj – RK Arena Pula
  • 12:30 h / RK Rudar – HRK Senj
  • 13:45 h / RK Arena Pula – MRK Mornar Crikvenica

Uz navedeno 6. i 11. kolo koje se igra ovog vikenda, kovarima predstoji još zaostalo 11. kolo čime završavaju sezonu. U sklopu 11. kola kovari će gostovati u Rijeci na Zametu gdje će odigrati protiv dvije vodeće momčadi lige, protiv RK Zameta i RK Trsata.

Što se tiče stanja na tablici, kovari su trenutno na 9. mjestu i bodovno izjednačeni sa RK Mornar Crikvenica, međutim momčad iz Crikvenice ima 4 utakmice više te je za očekivati da će ta bodovna razlika u sljedećim utakmicama povećati. S druge strane na 8. mjestu je momčad RK Arene Pula  koja s jednakim brojem utakmica ima 3 boda više.

Na vrhu i dalje traje borba za odlazak na završnicu. S obzirom da se 1. HRL U17 igra u 4 regije, prva 4 kluba iz svake regije na kraju regularnog djela prvenstva idu na završnicu u kojoj sudjeluje ukupno 16 klubova. U našoj, Regija 1, RK Zamet i RK Trsat su gotovo pa sigurni putnici na završnicu, dok svoje mjesto još uvijek može izboriti RK Umag, naravno ukoliko RK Poreč i HRK Karlovac ne “kiksaju” u narednim utakmicama.

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare