Nakon nešto više od mjesec dana rukometaši RK Rudan Labina ponovno se vraćaju na parkete. Naime zbog odlaska u samoizolaciju nakon utakmice s HRK Karlovcem odgođene su utakmice:

  • kolo / RK Hrvatski Dragovoljac – RK Rudan Labin,
  • kolo / RK Rudan Labin – RK Balić Metličić,
  • kolo / RK Senj – RK Rudan Labin.

Zatim zbog iste situacije, mjere samoizolacije, ali ovoga puta momčadi MRK Kozale odgođeno je:

  • kolo / MRK Kozala – RK Rudan Labin.

Po nalogu saveza odgođene utakmice moraju se odigrati do kraja 1. djela sezone što znači da će u narednom razdoblju naši rukometaši, ali i ostali klubovi u ligi, odigravati utakmice srijedom i vikendom.

Prva odgođena utakmica odigrati će se u srijedu, 11. studenog protiv MRK Kozale s početkom u 19:30 sati u dvorani Dinko Lukarić na Kozali u Rijeci.

Situacija s koronom ostavila je velikog traga na momčadi kovara. Već smo spomenuli kako će zbog sve lošije epidemiološke slike i specifičnih privatnih okolnosti do daljnjeg pauzirati naš vratar Korado Juričić i pomoćni trener Alen Griparić, a njima se iz istih razloga pridružio i mladi Marin Dukić.  Zatim zbog propisanih mjera samoizolacije trener Zupičić u utakmici protiv MRK Kozale ne može računati ni na Karla Štucina ni Đonija Bučaja. Zbog ozljede ramena zadobivene na utakmici protiv HRK Karlovca do kraja sezone van pogona je i Alexandar Lazara koji je zbog težine ozljede morao biti hitno operiran te se sada nalazi u procesu oporavka. Da stvar bude još gora, dan prije utakmice još je 5 igrača završilo u samoizolaciji, te neće moći konkurirati za sastav protiv MRK Kozale.

Jedina pozitivna vijest vezana je uz povratak vratara Tonija Štingla, koji zbog obaveza na fakultetu nije započeo sezonu, međutim rado se odazvao pozivu u pomoć na čemu smo mu veoma zahvalni.

Iako suočeni s gotovo pa bezizlaznom situacijom, odlučili smo skupiti glave i sportski odraditi ono što se od nas očekuje.

Dodatno, kako smo trenutno  zbog korona situacije ostali bez 10 igrača, u utakmici protiv Kozale i naš trener će biti u ulozi igrača. Kozala čuvajte se, stiže Zupa!

Šalu na stranu, nakon svega navedenog, ne možemo izbjeći pitanje koliko sve ovo ima smisla? Utakmice bez gledatelja, strah od zaraze i samoizolacije, odrađivanje utakmice radi zadovoljavanje forme. Gdje je nestao sportski duh i nadmetanje? Fair play?

Nažalost, možemo samo utvrditi  da se slogan „nek pobjedi bolji“ pretvorio u „nek pobjedi onaj koji ima više korona sreće“.

Zaključno, možemo samo još jednom sve pozvati da se i dalje ponašamo odgovorno, da budemo strpljivi i nadati se da će sve ovo brzo proći.

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare