Finalni dan turnira po očekivanju donio  je dvije predstave vrhunskog rukometa, ali pomalo neočekivano i dvije vrlo uzbudljive i rezultatski neizvjesne utakmice.

Naime, u prvoj utakmici dana, u borbi za treće mjesto između domaćina RK Rudar Adria Oil i Borca M:Tel iz Banja Luke borba se vodila do posljednjeg sučevog zvižduka. Domaći su se igrači pokazali kao tvrd orah za prvaka iz BiH i cijelu su utakmicu vodili i na žaljenje brojne labinske publike ispustili pobjedu u samom finišu utakmice. Nagradu za najboljeg igrača utakmice na strani domaćina ovaj je put ponio Mario Ratkajec koji je odlično dirigirao igru kovara i pri tom postigao 7 golova. Pri tom su mu najviše pripomogli Luka Matačić s 8 i Aleksandar Lazar sa 6 golova. Od gostiju bolji od svih bio je Perić s 11 postignutih pogodaka i opravdao dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice na strani Borca.

Dodajmo da je utakmica počela svečano, gdje su gosti iz Banja Luke uručili prigodan poklon supruzi Franka Milete, nekadašnjem igraču Borca po kojem je i labinski sportski centar dobio ime, pri tom još jednom potvrdili koliko je trag Franko ostavio u labinskom i banjalučkom rukometu.

Finalna utakmica je bila prava rukometna poslastica između vječitih rivala RK PPD Zagreba i RK Celja Pivovarne Laško.  Na radost navijača potpuno ispunjene dvorane labinskog sportskog centra utakmica je bila prava natjecateljska. Prava sportska bitka vodila se cijelih 60 minuta na kraju koje je hrvatski prvak ipak za nijansu bio bolji i zasluženo osvojio titulu pobjednika prvog Labin Handball Cup-a. Utakmica je bila pravi primjer utakmice visokog inteziteta, čvrstih obrana, atraktivnih poteza, brzog ritma i čestih preokreta, finale za poželjeti. U redovima pobjednika nagradu za najboljeg igrača utakmice ponio je Luka Lovre Klarica sa svojih 8 golova, no pobjedi Zagrepčana uvelike je pridonio Matej Mandić koji je svojim obranama izluđivao goste iz Celja. Srednji vanjski Karpo Sirotić dodao je 5 golova i uspješno je vodio igru Zagrepčana i dokazao da nije slučajno u užem izboru za najbolju hrvatsku vrstu, kao i Timur Dibirov koji je atraktivnim golovima pokazao zašto je jedan od najboljih svih vremena.

Kod Celjana za najboljeg igrača utakmice izabran je Gai Marguč koji je pokazao iznimnu sigurnost u realizaciji i postigao 10 zgoditaka. Uz njega bolji od ostalih su bili brz i vižljast srednji vanjski Tilen Strmljan koji je uspješno vodio igru Celjana, ali i zabio 8 golova, te veliki potencijal hrvatskog rukometa Ante Ivanković sa 6 postignutih golova.

Za najboljeg vrata turnira proglašen je vratar PPD Zagreba Matej Mandić, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Tilen Strmljan iz Celja Pivovarne Laško.

Najbolji vratar: Matej Mandić, RK PPD Zagreb

Najbolji igrač: Tilen Strmljan, RK Celje Pivovarna Laško

Konačni poredak:

  1. RK PPD ZAGREB
  2. RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
  3. RK BORAC m:TEL
  4. RK RUDAR ADRIA OIL

Rezultate utakmica i statistiku turnira  možete pronaći na našoj web stranici.

https://rkrudar.hr/event/4477/

https://rkrudar.hr/event/esemeny/

https://rkrudar.hr/lhc_2023/

 

 

 

Napišite komentar

Morate biti prijavljeni in da bi mogli slati komentare